Play ponuda

Žarulje, hrpe magazina i izložene cipele: Čini se kako mnogi žele da ovi trendovi nestanu u 2017.

Image
Foto: Instagram, myinterior

Čini se kako ovi trendovi baš i nisu najbolje prihvaćeni...

26.12.2016.
12:30
Instagram, myinterior
Play ponuda

Kao i u modi, tako i u području dizajna interijera svake godine imamo zanimljive trendove koji dolaze i odlaze, a u 2016. je bio popriličan broj trendova koji mnogima baš i nisu najjasniji, zbog čega bi voljeli da upravo ti trendovi nestanu s dolaskom 2017. godine. Zauvijek, ako je to ikako moguće.

Bilo da se radi o boji zidova, ili o slikama na zidovima vaših soba, ili pak o odabiru rasvjetnih tijela u vašem životnom prostoru, ponekad se dogodi da trendovi postanu pomalo ekstremni i pretjerani, zbog čega se mnogima na kraju baš i ne svide.

Naravno, ukusi su različiti i to smo već previše puta čuli, no čini se kako ovi trendovi nisu prihvaćeni kod dosta ljudi. Iako se vi možda nećete prepoznati među tom grupom ljudi, već ste možda od onih koji su ih svesrdno prigrlili i ne mislite ih se riješiti.

Refinery29 ipak piše kako ovih konkretnih deset trendova u dizajnu interijera ne žele vidjeti i u 2017. godini, a na vama je da se složite s njima. Ili ne složite.

1. Bijeli, monotoni zidovi

Da, mnogima se baš i ne sviđa ta ideja minimalizma, a pogotovo im se ne sviđa pretjerivanje s istim. Ili neke njegove polu-verzije. Stoga predlažu kako bismo u sljedećoj godini ipak trebali prigrliti boje, oblike i teksture i odmaknuti se od sivila (koje je u ovom slučaju bijelo) i svojim domovima dati malo živosti.

Nama se sviđa ova ideja s bojama...žuta, zelena, plava, narančasta, toliko je mogućnosti. Pa bude vam žao odabrati baš bijelu boju. No, čak i ako se odlučite na bijele zidove, dajte im barem malo života u obliku umjetnina, cvijeća, lampi, vješalica i sličnih stvari, jer nitko, pa ni naši zidovi, ne vole biti dosadni.

2. Pretjerivanje s gramofonskim pločama

Hmm, da. Iako izgledaju fora i podsjećaju na neka ljepša vremena, teško da ih većina onih koji ih izlažu u svojim domovima zapravo i preslušava, zar ne?

Okej, opravdano je ako imate gramofon i stvarno na taj način volite slušati glazbu, ali realno, vjerojatno to baš i ne radite. Pa onda nema baš puno smisla držati gramofonske ploče svuda uokolo, zar ne? A ista je stvar i s DVD-ima.

3. Nebrojeno mnogo kopija magazina (koje zapravo ne čitate)

Da, ovo zaista nema nikakvog smisla. A obično ih se izlaže na vidljivom mjestu i služe ili kao stolići ili naprosto kao ukras, iako nemaju baš pretjeranog smisla jer nisu dovoljno stabilni da na njih stavite išta smisleno, već samo skupljaju prašinu.

I zapravo ih uopće ne čitate. Jer da, koga zanima što je pisalo u Vogueu u lipnju 2012. godine? Hmm...tako da su te nakupine magazina definitivno namijenjene smeću ili ih jednostavno odložite u neku ladicu, ako ste stvarno uvjereni da će vam nekad opet zatrebati (neće).

4. Kaktusi i sukulenti i fotke i slike kaktusa i sukulenata

Okej, istina je da su ove biljke jedne od onih koje je zaista lako održavati, ali zar vam zaista trebaju baš svi ti kaktusi ispred tri slike sukulenata i pet fotografija kaktusa?

Sve je prihvatljivo dok ne pređe određenu granicu, a s kaktusima i sukulentima smo je u 2016. čini se debelo prešli...i zato bi mnogi voljeli da ovaj trend i ostane u 2016.

5. Cipele izložene na vidljivom mjestu

Ni ovaj trend baš ne oduševljava mnoge, da... Cipele izložene na vidljivom mjestu zapravo nekako nemaju smisla, a ako ih već morate izlagati vani, a ne ih odlagati u ormare, onda je u redu da to barem napravite u spavaćoj sobi ili garderobi, a ne baš u dnevnoj sobi.

6. Apstraktne umjetnine (koje zapravo ne razumijete)

Okej, razumijemo da ovakve slike u svom stanu ili kući ima osoba koja ih je naslikala i za koju imaju nekakvo značenje ili pak osoba koja se zapravo razumije u umjetnost i koja je strastveno proučava.

Ali zar vam zaista treba baš svaka od tih deset apstraktnih slika izloženih po vašem stanu, ako uopće ne razumijete koji je njihov smisao niti se im pokušali dati neki smisao? Ne treba, zar ne?

7. Blijedo ružičasti i mjedeni komadi namještaja

Ne znam, ali meni ove boje ne izgledaju ni malo primamljivo. Pa čak ni za namještaj. Ubiju svaki prostor i ubiju volju da u takvom prostoru boravite, monotone su, dosadne i - budimo realni - dosta ružne...

8. Slova, posvuda, bilo koje vrste...

Super je u svoj dom uvesti malo pozitive u obliku nekih motivirajućih poruka, natpisa ili jednostavno uokviriti neku rečenicu koja za vas ima posebno značenje i staviti je iznad kreveta u spavaćoj sobi.

Ali, petnaest takvih natpisa u dnevnoj, dvanaest u spavaćoj sobi i sedam u kupaoni je ipak malo previše, zar ne? I ne radi se samo o natpisima uokvirenima na zidovima, već i na jastucima, prekrivačima, stolicama, kuhinjskim elementima, kupaonskim ormarićima...posvuda su. Ali opet, ako netko to baš voli...

9. Vintage namještaj (koji ste jednostavno prelijeni popraviti)

Ako se radi o nekom vintage komadu namještaja koji vam nešto znači i za koji ste se voljni potruditi i napraviti male DIY preinake kako bi opet izgledao kao da se može upotrijebiti, u redu je.

Ali ako vam je namještaj samo star i potrgan, a ne radi se o tome da ga trenutno ne možete zamijeniti, već vam se jednostavno ne da ili vam je to postalo fora pa on sada predstavlja nešto vintage, onda baaaš i nije u redu...

10. Gole žarulje kao lampe

Da, definitivno ne izgledaju baš privlačno, osim za one koji zaista obožavaju industrijski stil. Ali baš ZAISTA obožavaju. Ali mnogima su i dalje ipak draže dobre, stare lampe i svjetiljke, koje danas možete naći u toliko različitih oblika, boja, stilova i veličina da bismo se između njih teško odlučili za golu žarulju...

No, recite nam, kako se vama sviđaju ovi trendovi? Biste li i vi željeli da nestanu sljedeće godine, ili vam je većina njih ustvari u redu?

Play ponuda
Play ponuda