HAKERI OPET VREBAJU / WhatsApp upozorava korisnike: 'Odmah izbrišite sve poruke, na meti smo prevaranata!'

Image
Foto: Pixabay

Tekstualna poruka na prvi pogled izgleda kao kontakt korisničke podrške. Prevaranti ga koriste za prikupljanje podataka o kreditnim karticama ili kodova ljudi

28.4.2022.
15:35
Pixabay
Play logo

Korisnike WhatsAppa se poziva da izbrišu tekstualnu poruku koja se koristi za krađu informacija. WhatsApp blog WABetaInfo poziva korisnike da budu oprezni, nakon što su mnogi prijavili prijevaru preko poruka koje glume korisničku podršku.

Image
LAKŠE SLANJE I SLUŠANJE PORUKA /

Stižu nove mogućnosti na WhatsAppu, Zuckerberg glasovnom porukom najavio nove promjene

Image
LAKŠE SLANJE I SLUŠANJE PORUKA /

Stižu nove mogućnosti na WhatsAppu, Zuckerberg glasovnom porukom najavio nove promjene

Preko poruka pokušavaju iskamčiti podatke

Tekstualna poruka na prvi pogled izgleda kao kontakt korisničke podrške. Prevaranti ga koriste za prikupljanje podataka o kreditnim karticama ili kodova ljudi za prijavu na svoje račune, govoreći korisnicima da predaju podatke ili će njihov račun biti izbrisan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulažući nešto više truda od uobičajenih prevaranta, poruka uključuje logotip WhatsApp kao njihovu profilnu sliku, s malom kvačicom na zelenom polju kako bi izgledala legitimno. Međutim, moguće je razlikovati račun od pravog WhatsAppa zbog nedostatka zelene točke pored imena kontakta. Umjesto toga, točka se pojavljuje na fotografiji profila prevaranta.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play logo

'WhatsApp vas nikad neće tražiti PIN ili broj kartice'

Druga glavna razlika je da WhatsApp nikada neće tražiti podatke o vašoj kreditnoj kartici ili PIN, piše WABetaInfo. WhatsApp je savjetovao da ako primite poruku da je izbrišete i blokirate broj, izvještava Manchester Evening News te da nikada ne dajete osobne podatke nikome na platformi, uključujući prijatelje i obitelj. Za dodatnu sigurnost, možete postaviti provjeru u dva koraka, sprječavajući bilo koga da pristupi vašem računu bez pristupa vašem autentifikatoru.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo