'TRETIRAJU NAS KAO SMEĆE' / Radnici u trgovinama masovno daju otkaz - razvezali se o odvratnim uvjetima rada u pandemiji

Radnici su tijekom pandemije smatrani "ključnim radnicima" na svojim poslovima, ali poslodavci su ih dalje tretirali 'kao govna'

24.6.2021.
11:07
shutterstock

Prema Washington Postu, oko 649 tisuća maloprodajnih radnika u travnju je napustilo posao u trgovini. Razlozi su dugo radno vrijeme, premalo radnika, nepošteni kupci te smanjenje plaća. Pronašli su poslove gdje ih tretiraju bolje, piše Jezebel.

"Neki pronalaze manje stresne položaje u agencijama za osiguranje, bankama i lokalnim samoupravama gdje su njihove vještine nagrađene većim plaćama i boljim naknadama. Drugi se vraćaju u školu kako bi naučili nove zanate ili čekaju dok ne budu mogli osigurati pouzdanju brigu o djeci", stoji u izvještaju Washington Posta.

Tijekom pandemije korona virusa mnogi su preispitivali svoj izbor posla te su razmišljali o promjeni karijere. Neki su i krenuli u akciju u skladu sa svojim razmišljanjima. Ti isti radnici su tijekom vrhunca pandemije smatrani "ključnim radnicima" na svojim poslovima, ali poslodavci su ih dalje tretirali kao jednokratne.

"Osjećam se bolje čim sam promijenio posao"

"Bio sam plaćen deset dolara po satu u jeku pandemije. To je ostavilo gorak okus. Sada se bavim više fizičkim radom, ali bolje se plaća i puno se više zabavljam bez stresa. Osjećam se bolje, mentalno", rekao je radnik Chris Overland (25).

Kao i u bilo kojoj industriji koja se trudi dokučiti kako privući nove zaposlenike, rješenje problema maloprodajnog sektora nije posebno tajanstveno: jednostavno treba ljudima platiti dnevnice.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen