Za nešto manje od mjesec dana počinje 9. Međunarodni kongresa nutricionista! Međunarodni kongres nutricionista organizira se uspješno već 9. put te s punim pravom ima status tradicionalnog kongresa. Održava se od 21. do 23. studenog u Hotelu Westin u Zagrebu.
Organizator Kongresa je Hrvatski savez nutricionista u suradnji s međunarodnim partnerima ASPEN-om i FENS-om, kao i domaćim partnerom, Udrugom studenata PROBION te Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.
Što očekivati od sudjelovanja na Kongresu?
- Kongres koji okuplja 300 i više sudionika, osim nutricionista posjećuju i stručnjaci različitih grana znanosti od medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije do psihologije.
- Vrijednost Međunarodnog kongresa nutricionista prepoznata je od mnogih srodnih struka pa je uvijek bodovan od strane Hrvatske liječničke komore, Hrvatske ljekarničke komore te Hrvatske komore zdravstvenih djelatnika.
- Preko 40 prijavljenih sažetaka u poster sekciji, između kojih će najbolji osvojiti novčanu nagradu.
- Interaktivne radionice za studente i za ostale sudionike gdje se zajedničkim raspravama, rješavanjima zadataka i praktičnim primjerima stječu nova znanja i vještine.
- Plenarno predavanje na temu „Redefining the gut microbiome trough biomodulators“ na kojem ćemo se upoznati s novim dostignućima u svijetu djelovanja prebiotika, probiotika, simbiotika i postbiotika na crijevni mikrobiom.
- Stjecanje poznanstava tijekom raznolikih društvenih događanja kongresa poput pauza za kavu, gastro-eno eventa i gala večere.
Kongres podržava i niz zdravstvenih i nezdravstvenih institucija, kako domaćih tako i stranih poput Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Osjeku, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Turističke zajednice grada Zagreba, Kineziološki fakultet u Zgarebu, Veleučilište Aspira, Hellenic society for medical/clinical nutrition and metabolism, Sveučilište Sjever u Zagrebu, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar i Kilinike za dječje bolesti Zagreb.
Smrznute ili konzervirane namirnice često mogu biti praktične, bobičasto voće za smoothie, konzervirani slanutak i bijeli grah za večeru, kao i tuna ili losos. No postoje namirnice kod kojih zamrzavanje i konzerviranje može negativno utjecati na njihovu kvalitetu i nutritivnu vrijednost. Zbog toga ovih 10 namirnica najbolje uvijek kupovati svježe.
Održavanje samog Kongresa omogućili su mnogi sponzori i donatori, u čijim će proizvodima sudionici kongresa moći uživati tijekom društvenih događanja, eno-gastro eventa i svečane gala večere.
Dodatne informacije o Kongresu možete pogledati na službenim web stranicama. Ukoliko još niste, možete se registrirati putem linka, te usvojite nova znanja, steknite nova poznanstva i uživajte!
POGLEDAJTE VIDEO Provjerili smo hoće li ove godine biti dosta maslinovog ulja