Uređenje prema feng shuiju: Ovo je devet stvari koje se trebaju nalaziti u vašoj spavaćoj sobi

Potiču ozdravljenje, bolje odnose i prizivaju mirne snove

5.11.2016.
14:49
Instagram, jp.interiors

Spavaća soba dosta je intiman prostor u kojem provodimo mnogo vremena i koja mora odisati mirom i dobrim vibracijama. Jedan od najjednostavnijih način za bolji život je uvođenje feng shuija u spavaću sobu.

Kako ćete to postići? Odabirom ovih devet stvari koje se jednostavno moraju nalaziti u prostoru za spavanje kako bi se što više mogli odmoriti i spojiti s unutarnjim ja. Broj devet namjerno je odabran jer je povoljan i simbolizira prijelaz i dugovječnost.

1. Madrac

Iako su udobniji i imate više prostora, preveliki madraci rade distancu od vas i vašeg partnera. Najbolja dimenzija je 160x200 ili u krajnjem slučaju 180x200.

2. Eterična ulja

Osim što fino mirišu, eterična ulja imaju i ljekovita svojstva pa ih je posebno dobro držati u spavaćoj sobi. Lavanda, cedrovina ili neroli djeluju umirujuće i opuštajuće nakon napornog radnog dana.

3. Crni turmalin i čisti kvarc

Ovo dvoje dragih kamenja ponašaju se kao ying i yang, pružajući ravnotežu, jasnoću i zaštitu u spavaćoj sobi. Crni turmalin štiti i čisti sobu od elektromagnetskih sila koje utječu na san i ozdravljenje, a kvarc smanjuje stres i djeluje na jasnoću misli i namjera.

Kako biste oko sebe stvorili svojevrsnu zaštitu i ravnotežu, položite turmalin u četiri kuta vaše sobe, a u sredinu sobe stavite kvarc.

4. Noćni ormarići

Noćni ormarići ne moraju biti isti, ali važno je imati dva ako je to moguće i to sa svake strane kreveta. Ovime poručujete svemiru da želite uravnoteženo partnerstvo (tekuće ili buduće). Kada se jedna strana kreveta nalazi uz zid, strana našeg tijela uza zid ne može se duhovno razviti ili izliječiti. Zato je važno dopustiti chiju da teče svuda oko vas.

5. Ružičasti kvarc

Stavite dva ružičasta kvarca u krajnji desni kut spavaće sobe koji se ujedno naziva i područjem ljubavnih veza i odnosa. ružičasti kvarc je iznenađujuće dobar za emocionalno ozdravljenje, povjerenje i harmoniju u vezi ili obitelji.

6. Crni notez ili dnevnik s crvenom olovkom

Pored krevet aje dobro držati notez u koji ćete prije spavanja zapisati sve ideje koje vam padnu na pamet jer ćete tako lakše spavati. Zašto crno i crveno? Crna boja predstavlja znanje i mudrost koje želite zapisati i zapamtiti. Crvena je pak zaštitna boja i djeluje magično na misli.

7. Tkanina za prekrivanje elektronike

Ako ne možete bez tv-a ili računala u spavaćoj sobi, preporučuje se nabaviti lijepu tkaninu neutralne boje za prekriti ekran dok spavate. Elektronika jako remeti san, a da toga nismo ni svjesni, zato ih nekako moramo odvojiti od sebe ako ih već ne možemo izbaciti iz sobe.

8. Zelene biljke

Odlične su za vraćanje pozitivne energije u prostor. zelena boja nije samo ugodna za oči već i potiče ozdravljenje. Biljke su tihi iscjeljivači koji dijele dobru energiju s nama i uklanjaju ugljični monoksid i druge štetne stvari iz zraka.

9. Cvjetne esencije

Cvjetna ulja i esencije stvaraju mirnu i ljekovitu atmosferu oko vas i unutar vašeg prostora. Nanesite kap nekog cvjetnog ulja na točke pulsiranja, prednji i stražnji dio vašeg vrata.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali