uzgoj badema /

Znate li pod kojim uvjetima i gdje uspijeva badem?

Image
Foto: Pixabay

Badem je vrlo kalorično i hranjivo voće koje sadrži kvalitetne masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate i vitamine

4.12.2017.
14:32
Pixabay
VOYO logo

Osim u kulinarstvu bademi se koriste i u prehrambenoj, farmaceutskoj, konditorskoj i kozmetičkoj industriji. Znate li gdje uspijeva badem

Bademi su najstarija kultura koja se počela uzgajati na obalnom i otočnom dijelu Jadranskog mora. U uzgoj su ga uveli Grci u 6.stoljeću prije Krista kada su osnivali kolonije po Sredozemlju.

Danas su mjesta gdje uspijeva badem zemlje sa sredozemnom klimom kao što su Italija, Španjolska, Grčka, Maroko, ali i Kalifornija.

Na svijetu je preko milijun hektara poljoprivrednih površina na kojima su posađeni bademi, od čega je polovica na Sredozemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike