Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
uzgoj badema /

Znate li pod kojim uvjetima i gdje uspijeva badem?

Badem je vrlo kalorično i hranjivo voće koje sadrži kvalitetne masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate i vitamine

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Osim u kulinarstvu bademi se koriste i u prehrambenoj, farmaceutskoj, konditorskoj i kozmetičkoj industriji. Znate li gdje uspijeva badem

Bademi su najstarija kultura koja se počela uzgajati na obalnom i otočnom dijelu Jadranskog mora. U uzgoj su ga uveli Grci u 6.stoljeću prije Krista kada su osnivali kolonije po Sredozemlju.

Danas su mjesta gdje uspijeva badem zemlje sa sredozemnom klimom kao što su Italija, Španjolska, Grčka, Maroko, ali i Kalifornija.

Na svijetu je preko milijun hektara poljoprivrednih površina na kojima su posađeni bademi, od čega je polovica na Sredozemlju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike