uzgoj badema /

Znate li pod kojim uvjetima i gdje uspijeva badem?

Image
Foto: Pixabay

Badem je vrlo kalorično i hranjivo voće koje sadrži kvalitetne masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate i vitamine

4.12.2017.
14:32
Pixabay
VOYO logo

Osim u kulinarstvu bademi se koriste i u prehrambenoj, farmaceutskoj, konditorskoj i kozmetičkoj industriji. Znate li gdje uspijeva badem

Bademi su najstarija kultura koja se počela uzgajati na obalnom i otočnom dijelu Jadranskog mora. U uzgoj su ga uveli Grci u 6.stoljeću prije Krista kada su osnivali kolonije po Sredozemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su mjesta gdje uspijeva badem zemlje sa sredozemnom klimom kao što su Italija, Španjolska, Grčka, Maroko, ali i Kalifornija.

Na svijetu je preko milijun hektara poljoprivrednih površina na kojima su posađeni bademi, od čega je polovica na Sredozemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo