Voće u proljeće je najbolji mogući izbor za nadoknaditi
ono što nam je nedostajalo tijekom zime.
Otkrijte koje su namirnice sezonske i zašto je upravo voće u
proljeće rizično ako nismo sigurni koje je sezonsko a koje to
nije.
Voće u proljeće rado konzumiramo i ono će osvježiti naš organizam, ali na tržištu postoji i velika ponuda voća koje nije sezonsko i njegova konzumacija može dovesti do neželjenih posljedica ako je voće koje konzumiramo uzgajano u neodgovarajućim uvjetima. Takvo voće je često "umjetno" i puno tvari koje se koriste za ubrzanje rasta a koje štete našem organizmu umjesto da ga obnovi, kao što bi to voće u proljeće trebalo činiti.
U trgovinama je sve teže razlikovati voće koje je tipično za neko godišnje doba od onog koje to nije.
No, podizanjem svijesti oko lokalnog uzgoja, izbjegavanja korištenja pesticida te špricanja, sve se više ljudi okreće voću iz lokalnog i ekološkog uzgoja. Tako se jača i znanje o tome koje se voće jede u koje doba. Dakle koje se voće jede u proljeće u našim krajevima?
Voće u proljeće koje je najbolje konzumirati:
jagode, borovnice, dinje, breskve, nektarine, trešnjice pripadaju
u kategoriju proljetnog voća.
Simbol za voće u proljeće je jagoda koja na neki način
signalizira dolazak toplijeg vremena. Puna je vitamina i
konzumirajte našu domaću jagodu što je češće moguće.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!