SVE O ORASIMA / Zeleni orasi: sve prednosti i dobrobiti zelenih oraha

Image
Foto: Pixabay

Dokazano je da zeleni orasi pomažu u jačanju imuniteta, snižavaju kolesterol, daju nam energiju, liječe bolesnu štitnjaču te uravnotežavaju probavu

30.12.2017.
10:20
Pixabay
VOYO logo

Mladi zeleni orasi pravi su lijek iz prirode, a pomažu u liječenju mnogih zdrastvenih problema i tegoba koji su danas sve učestaliji. Za vas smo izdvojili pri čemu sve pomaže ova zdrava namirnica.

Zeleni orasi obiluju mnogim važnim vitaminima, mineralima, antioksidansima, folnom kiselinom i omega-3 masnim kiselinama. Također sadrže seratonin, još poznat i kao hormon sreće. Zahvaljujući nutritivnim vrijednostima kojima obiluju, zeleni orasi pomaže u očuvanju vašeg zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokazano je da orasi pomažu u jačanju imuniteta, smanjuju razinu šećera u krvi, snižavaju kolesterol, daju nam energiju, liječe bolesnu štitnjaču te uravnotežavaju probavu. Osim toga, zeleni orasi odlični su za sve one koji se nastoje riješiti suvišnih kilograma jer su zasitni, a ujedno vrlo hranjivi.

Možete ih pripremati na različite načine i u različitim kombinacijama, a oni će svejedno zadržati svoje nutritivne vrijednosti. U kombinaciji s medom djeluju na bolju plodnost i potenciju, a također su i učinkoviti lijek protiv glavobolje. Možete ih bez problema jesti i svježe, ukusna su, ali i zdrava grickalica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo