Zelenoj pšenici su se kroz povijest pripisivala razna svojstva i korištena je za liječenje mnogih oboljenja. Služila je kao terapija kod karcinoma i kroničnog umora, a korištena je kod sinusitisa i čireva, te dijabetesa i povišenog krvnog tlaka.
Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća pionirka zdrave prehrane Ann Wigmore je promovirala korištenje soka mlade zelene pšenice u svrhu detoksikacije i iscjeljivanja uma, tijela i duha.
Zelena pšenica danas predstavlja izvor antioksidansa i snažno detoksikacijsko sredstvo. Prepuna je klorofila i enzima, te je aktivan tjelesni pročitač koji detoksifira limfni sustav, krvotok, jetru i gastrointestinalni trakt.
Osim toga zelena pšenica je bogat izvor vitamina, organskih minerala, aminokiselina te nekoliko stotina enzima koji se ne mogu naći niti u jednoj drugoj hrani. Tako je 1 žličica praha mlade zelene pšenice ekvivalent 600g svježeg povrća i voća.
Zelena pšenica djelotvorna je kod neredovite i jednolične prehrane, kod uklanjanja proljetnog umora, kod osoba izloženih stresu te kod alergija i oslabljenog imuniteta.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!