Voće u proljeće i zimsko voće danas više nisu strogo razdvojeni. U velikim trgovinama često možemo jesti sezonsko voće čitavu godinu. Sve se manje vidi ta distinkcija između voća koje je tipično za neko godišnje doba.
Međutim, podiže se i svijest oko lokalnog uzgoja, korištenja pesticida te špricanja pa se sve više ljudi okreće voću iz lokalnog i ekološkog uzgoja. Upravo tako se jača i znanje o tome koje se voće jede u koje doba.
Voće u proljeće osvježava organizam i nadoknađuje vitamine koje možda nismo unijeli u hladnim zimskim danima kada se svi fokusiramo na kupus i kobasice. Voće u proljeće postaje idealan obrok za doručak, ali i užinu.
Jagode, borovnice, dinje, breskve, nektarine, trešnjice pripadaju u kategoriju proljetnog voća. Voće u proljeće uvjerljivo, ipak, vodi jagoda koja na neki način signalizira dolazak toplijeg vremena.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!