Voće i zdravlje /

Voće u proljeće - znate li koje sezonsko voće jedemo s dolaskom sunca?

Image
Foto: Pixabay

Voće u proljeće upravo je ono što naš organizam treba nakon duge zime. Otkrijte koje namirnice možemo konzumirati prve i kako će osvježiti naš organizam

10.12.2018.
16:15
Pixabay
VOYO logo

Voće u proljeće i zimsko voće danas više nisu strogo razdvojeni. U velikim trgovinama često možemo jesti sezonsko voće čitavu godinu. Sve se manje vidi ta distinkcija između voća koje je tipično za neko godišnje doba. 

Međutim, podiže se i svijest oko lokalnog uzgoja, korištenja pesticida te špricanja pa se sve više ljudi okreće voću iz lokalnog i ekološkog uzgoja. Upravo tako se jača i znanje o tome koje se voće jede u koje doba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voće u proljeće osvježava organizam i nadoknađuje vitamine koje možda nismo unijeli u hladnim zimskim danima kada se svi fokusiramo na kupus i kobasice. Voće u proljeće postaje idealan obrok za doručak, ali i užinu.

Jagode, borovnice, dinje, breskve, nektarine, trešnjice pripadaju u kategoriju proljetnog voća. Voće u proljeće uvjerljivo, ipak, vodi jagoda koja na neki način signalizira dolazak toplijeg vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo