NARANČA KAO SOBNA BILJKA / Uzgojite naranču u stanu: savjeti za uzgoj naranče u tegli

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

Uzgoj naranče u tegli nije zahtjevan, ali je ipak potrebno obratiti pažnju na neka osnovna pravila

21.2.2018.
18:47
Pixabay
VOYO logo

Agrumi se sve češće mogu uzgajati u stanu, pa tako i naranče. Mi vam donosimo savjete za uspješan uzgoj naranče u tegli.

Naranče mogu uspješno rasti i uspijevati u tegli, ali je potrebno pravilno brinuti o njima. Drvo naranče u vašem će domu lijepo izgledati, a uzgajate li ga kako treba, dat će i kvalitetne plodove. Sa sadnjom je najbolje započeti u proljetnim mjesecima. Naranči najbolje odgovara rahla i propusna zemlja, slabije ili neutralne kiselosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u ljetnim danima može uspijevati i na otvorenom, najviše joj odgovaraju tople prostorije s direktnim sunčevim svjetlom. S obzirom na to da je po prirodi tropska biljka, drvo naranče treba temperaturu od 20 pa sve do 35 stupnjeva Celzijusa. Mjesto na kojem se uzgaja naranča ne bi smjelo biti propuha ni prejakog vjetra.

Jednom na godinu naranču je potrebno presaditi u veću teglu kako bi mogla rasti i bolje uspijevati. Osim presađivanja, naranče se preporučuje orezivati kako bi se uklonilo ocvalo cvijeće te listovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naranča je biljka koja je naviknuta na visoku vlažnost, pa je osim redovitog zalijevanja vrlo važno prskati biljku svježom vodom. U ljetnim danima biljku prskajte i do nekoliko puta na dan.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo