Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Uzgoj masline /

Upoznajte krepki okus sorte maslina leccino - najfinija uljna sorta

Sorte maslina leccino razlikuju se od ostalih svojom aromom i okusom. Radi se o kvalitetnoj uljnoj sorti koju možete iskoristiti na razne načine - saznajte kako

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sorta maslina leccino polako osvaja cijeli svijet pa tako stabla grmolikog izgleda viđamo sve češće, a radi se o posebnoj sorti maslina krepkog okusa i mirisa. 

Leccino je sorta koja vrlo rano dozrijeva odnosno već u rujnu ili listopadu, a voli duboko tlo. Postaje omiljena sorta među maslinarima zbog otpornosti na hladnoću, maslinov moljac, izrasline pa čak i agresivnu bolest paunova oka. Ova, gotovo neuništiva maslina, zahtjeva oprašivač kako bi dala urod. 

Plodovi ove masline ističe se po sočnosti i mesnatosti, a oblog je oblika i najčešće težine do 2 grama. Sorta maslina leccino daje ulje posebne kvalitete odnosno ističe se po dubokoj zelenoj boji, voćnom mirisu i kombinaciji pikantnog i slatkastog okusa. 

Kako bi sorta maslina leccino dala najbolje ulje i plodove za konzerviranje mora se ubrati u točnom trenutku. Leccino masline zato se preporučuju brati kada nisu potpunosti zelene odnosno na samom početku tamnjenja. Upravo tada su masline idealne za preradu u ulje i imat će najbolji miris. 

Ova sorta u gastronomiji je omiljena za pripremu mesa, umaka, povrtnih jela pa čak i za pripremu školjkaša. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​ 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike