sobno bilje / Ukrasni kaktusi: kako održati ukrasne kaktuse na životu?

Image
Foto: Pexels.com

Uzgoj ukrasnih kaktusa u kući pravi je i jedini izbor za one koji silno žele malo zelenila u svom domu, ali jednostavno im 'ne ide' uzgoj cvijeća i delikatnih biljaka

28.1.2019.
8:17
Pexels.com
VOYO logo

Želite li zelenilo u stanu a nemate iskustva s uzgojem biljaka niti vremena da im se posvetite? U tom slučaju možda razmišljate o ukrasnim kaktusima koji su popularni iz više razloga.

Ukrasni kaktusi imaju jednostavno održavanje i dug vijek, što su njihove osnovne prednosti, a osim toga krasi ih privlačan izgled koji će uljepšati svaki dom, dakako, bez mnogo truda i brige koje zahtijeva ostalo kućno cvijeće. Iako su izuzetno otporne biljke, prije nego se odlučite za kaktus, vjerojatno želite znati kako  održavaju ukrasni kaktusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrasni kaktusi se mogu saditi na tri načina i to: sjemenom, reznicama i izdankom. Najbolje vrijeme za sadnju izdanaka je proljeće.
Ukrasni kaktusi traže drugačiju zemlju od ostalih kućnih biljaka pa je najbolje da nabavite gotovu mješavinu zemlje za kaktuse, a ako niste u mogućnosti napravite ju sami.

Previše vlažna zemlja uzrokuje truljenje korijena, pa je drenaža i sastav supstrata jako bitan. Najbolja mješavina je ilovača u koju se doda isto toliko lisnjače i pijeska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaktusi su sukulenti skladište vlagu u svojim stabljikama za korištenje tijekom sušnih perioda. Ove biljke vole sunčana i topla mjesta, područja koja imaju malo ili nimalo padavina i tresetno tlo. Iako nisu zahtjevni za održavanje i imaju minimalne potrebe ipak postoje pravila kojih bi se trebalo pridržavati.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo