Čaj od kamilice jedan je od najblagotvornijih i najomiljenijih čajeva u svijetu, a možete ga napraviti i sami. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam praktične savjete za sušenje kamilice.
Zahvaljujući nutritivnim vrijednostima kojima obiluje, kamilica je jedna od najzdravijih biljaka u svijetu. Pomaže u rješavanju kožnih bolesti, smanjuje stres, održava zdravlje kose, liječi probleme s nesanicom, ublažava mučninu i menstrualne bolove. Cvjetovi kamilice mogu se sušiti te kasnije koristiti za pripremu domaćeg čaja od kamilice.
Za sušenje kamilice većinom se upotrebljavaju samo cvjetovi. a potrebno ih je sušiti na pravilan način jer će inače istrunuti. Najbolje mjesto za sušenje cvjetova kamilice jest suho i prozračno mjesto koje nije direktno izloženo sunčevoj svjetlosti. Kamilicu položite na čisti ručnik ili papir za pečenje te ih tako ostavite dva do tri tjedna.
Za brzo sušenje kamilice cvjetove stavite u pećnicu, na najmanju temperaturu te ih ostavite tamo desetak minuta. Nakon što se cvjetovi osuše, stavite ih na hladno i mračno mjesto, gdje ih držite sve do njihove upotrebe.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!