Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Sijanje biljaka /

Sjetva peršina: česti sastojak u kuhanju uzgojite doma uz ova pravila

Sjetva peršina zanimat će sve one koji žele svoja jela obogatiti prirodnim sastojkom iz vlastitog vrta. Otkrijte kako na najlakši način zasaditi peršin

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sjetva peršina nije komplicirana i svatko je uz malo strpljenja može uspješno obaviti. Zašto uopće odabrati peršin za sijanje? Ova biljka nevjerojatno je čest saveznik u kuhanju i temelj za većinu jela koje spremamo kod kuće. Umjesto kupovanja peršina sumnjivog porijekla, jednostavno zasadite svoj. 

Gredice su najbolji odabir za sjetvu peršina. Zadržavaju lako toplinu i sjeme će brže početi nicati. Sjetva peršina podrazumijeva i razmak između redova s jarcima u koje ćemo staviti sjeme. Između svakog reda potrebno je ostaviti barem 25 centimetara prostora, a između jarčića barem 4 cm.

Sloj sjetvene zemlje treba biti ravan i vrlo mrvičaste teksture. Sjetva peršina obavlja se tako da sjeme stavimo u zemlju na dubinu do 2 centimetara. Zatim ih potisnemo valjkom. Sjetva peršina može obavljati od ožujka do početka svinja, a u toplijim krajevima čak i u veljači. 

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike