Kako čuvati avokado prije i nakon rezanja
Avokado je lako probavljivo voće, koje je cijenjeno
zbog velike količine omega -9 masnih kiselina u njegovom
sastavu.
Uobičajeno je da se avokado služi kao povrće, ali to je vrsta
tropskoga voća bogatog i karakterističnog orašastog okusa. Moramo
spomenuti i da je to vrlo vrijedna voćka koja je
istovremeno bogata jednostruko nezasićenim masnim kiselinama te
posebno blagotvornom oleinskom kiselinom.
Često se desi da vam polovica avokada koja ostane neiskorištena
propadne pa stoga evo nekoliko savjeta kako čuvati
avokado.
Avokado je najbolje konzumirati kada je potpuno sazre, a može se jesti onda kad mu kora prijeđe iz zelene boje u tamnosmeđe zelenu ili u gotovo u crnu boju te kada osjetite da se plod pod laganim pritiskom blago udubi.
Morate znati da plod nastavlja sazrijevati i prilikom skladištenja pa je vrlo važno znati kako ćete čuvati avokado
Nezreli avokado potrebno je staviti u običnu papirnatu vrećicu i
držati na sobnoj temperaturi dok ne omekša, što obično traje dva
do pet dana.
Ako vas zanima kako čuvati avokado koji je već
sazrio, reći ćemo vam da ga držite u hladnjaku i
iskoristite u roku od maksimalno dva dana.
Ako želite čuvati avokado u smrznutom obliku, morate ga očistiti te napraviti od njega pire u koji ćete dodati 1 čajnu žličicu limunovog soka na dva avokada. Tako pripremljen pire stavite u vrećicu koju ćete, opet hermetički zatvorenu, spremiti u zamrzivač. Ovako spremljen avokado može se čuvati do 5 mjeseci, a odličan je za salate, sendviče i umake.
403 Forbidden