Peruanskom krastavcu za početak uzgoja moraju se osigurati odgovarajući uvjeti, odnosno zaštita staklenika i mnogo topline. Peruanski krastavac se sije u ožujku ili travnju, a presađuje se sredinom svibnja.
Za razliku od ostalog povrća, peruanski krastavac se presađuje u gredice u stakleniku, koji je glavna zaštita od mraza, jer peruanski krastavac najobilnije plodove stvara u periodu kada je sezona povrtnica već pri kraju.
Plodovi peruanskog krastavca će se na biljci pojaviti sredinom listopada i nalikovat će na bodljikave krastavce karnišone koji imaju zašiljen vrh. Kada plod peruanskog krastavca naraste do 2-3 centimetra, počet će nalikovati na krastavac.
Peruanski krastavac je ukusan, a plodovi su zdravi jer smanjuju razinu glukoze u krvi, popravljaju cirkulaciju i pomažu izlučivanju masnoća.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!