Nakon prvih jesenjih mrazeva za mnoge od biljaka vrtna sezona
završava. No, postoje i one tpornije biljke koje bez problema
podnesu smrzavanja.
Jedna od njih je i peršin (lat. Petroselinum crispum), ljekovita
i začinska dvogodišnja biljka iz obitelji štitarki. Za
peršin je moguća sadnja u tegle.
Možemo ga sušiti i zamrzavati, ali najbolje ga je koristiti u svježem obliku. Stoga je za peršin najboja sadnja u tegle i uzgoj u stanu, da bi se brao svjež i tako maksimalno iskoristilo to obilje vitamina i minerala.
Svake jeseni u ovo doba može se presaditi dio peršina s vrta u malo veću teglu koju ćete držati na terasi ili na prozoru. Može se presaditi i peršin listaš i peršin korijenaš.
Uzgoj i sadnja peršina je popularna u našim područjima, a razlog je i taj što se često koristi u jelima, a može nam biti dostupan stalno.
U posljednje vrijeme sve je češća i sadnja peršina iz presadnica što uvelike skraćuje vrijeme uzgoja peršina.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!