Postupak sušenja /

Origano sušenje: savjeti za sušenje origana

Image
Foto: Pixabay

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja

21.8.2018.
19:33
Pixabay
VOYO logo

Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa i okusa koji se, osim kao dodatak jelima, koristi i u aromaterapiji. Ova začinska biljka najčešće se konzumira u svježim i sušenim listićima.

Sušeni origano mnogo je aromatičniji od svježeg, zbog čega je bolji kao začinsko bilje. Postupak sušenja origana nije zahtjevan, a mi vam donosimo jednostavne i brze savjete za sušenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prlikom berbe origana, skupljaju se listovi i cvjetovi koji se nalaze pri samom vrhu. Sušenje origana najučinkovitije je na zraku. Najprije je potrebno ubrati začin te ga poslužiti u manje svežnjeve. Možete ih povezati gumicom ili nekom drugom uzicom. Najbolje ih je sve zajedno staviti u papirnatu vrećicu te objesiti na balkon ili neko drugo dovoljno prozračno mjesto.

Važno je jedino da u svežnjevima origana stabljike budu okrenute prema gore, a ne dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na zraku, origano možete sušiti i u pećnici. Ubrane dijelove posložite na lim za pečenje, a važžno je jedino da se međusobno ne dodiruju. Sušite ih na niskoj temperaturi dva do tri sata, a kasnije jednostavno samo izvadite iz pećnice.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo