Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Postupak sušenja /

Origano sušenje: savjeti za sušenje origana

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa i okusa koji se, osim kao dodatak jelima, koristi i u aromaterapiji. Ova začinska biljka najčešće se konzumira u svježim i sušenim listićima.

Sušeni origano mnogo je aromatičniji od svježeg, zbog čega je bolji kao začinsko bilje. Postupak sušenja origana nije zahtjevan, a mi vam donosimo jednostavne i brze savjete za sušenje.

Prlikom berbe origana, skupljaju se listovi i cvjetovi koji se nalaze pri samom vrhu. Sušenje origana najučinkovitije je na zraku. Najprije je potrebno ubrati začin te ga poslužiti u manje svežnjeve. Možete ih povezati gumicom ili nekom drugom uzicom. Najbolje ih je sve zajedno staviti u papirnatu vrećicu te objesiti na balkon ili neko drugo dovoljno prozračno mjesto.

Važno je jedino da u svežnjevima origana stabljike budu okrenute prema gore, a ne dolje.

Osim na zraku, origano možete sušiti i u pećnici. Ubrane dijelove posložite na lim za pečenje, a važžno je jedino da se međusobno ne dodiruju. Sušite ih na niskoj temperaturi dva do tri sata, a kasnije jednostavno samo izvadite iz pećnice.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike