Nekoliko savjeta kako uzgojiti klice graha
Jedna od najvažnijih stvari je način prehrane, ali i konzumacije
određene hrane pa tako i način konzumiranja graha itekako utječe
na hranjivost ove mahunarke.
Da bi organizam dobio sve potrebno od vlakana, vitamina, minerala i proteina koji će obogatiti vašu prehranu, donoseći istovremeno vrlo malo kalorija (30 Kcal/100g klica), stručnjaci tvrde kako ćete sve to dobiti ako konzumirate klice graha.
Kao i drugo zeleno lisnato povrće, grah sadrži velike količine kalcija, a posebno klice graha.
Kada sami uzgajate klice graha ne konzumirate
neželjene pesticide, aditive i druge kemikalije opasne za
zdravlje. Koristite samo organske sjemenke za klijanje.
Operite ruke prije rukovanja sjemenom. U staklenku stavite samo
jednu vrstu sjemenki graha. Sjemenke graha zalijte čistom
vodom. Stavite toliko vode da ga voda potpuno pokrije. Ako
stavljate nekoliko žlica sjemenki, prekrijte ih s barem jednom
šalicom vode. Posudu poklopite poklopcem za klijanje ili gazom
koju ćete osigurati gumicom. Svakih 8-12 sati odlijte vodu,
čistom vodom isperite grah.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!