Jedna od najvažnijih stvari je način prehrane, ali i konzumacije
određene hrane pa tako i način konzumiranja graha itekako utječe
na hranjivost ove mahunarke.
Znanstvenici nam savjetuju da ako konzumiramo klice
graha možemo gotovo udvostručiti antikancerogeni učinak
ovog zdravog povrća.
Da bi organizam dobio sve potrebno od vlakana, vitamina, minerala i proteina koji će obogatiti vašu prehranu, donoseći istovremeno vrlo malo kalorija (30 Kcal/100g klica), stručnjaci tvrde kako ćete sve to dobiti ako konzumirate klice graha.
Kao i drugo zeleno lisnato povrće, grah sadrži velike količine kalcija, a posebnoklice graha.
Kada sami uzgajate klice graha ne konzumirate
neželjene pesticide, aditive i druge kemikalije opasne za
zdravlje. Koristite samo organske sjemenke za klijanje.
Za uzgoj koristite staklenke širokog grla i poklopac za klijanje
iz trgovine zdrave hrane, ili gaza i gumica umjesto poklopca.
Operite ruke prije rukovanja sjemenom. U staklenku stavite samo
jednu vrstu sjemenki graha. Sjemenke graha zalijte čistom
vodom. Stavite toliko vode da ga voda potpuno pokrije. Ako
stavljate nekoliko žlica sjemenki, prekrijte ih s barem jednom
šalicom vode. Posudu poklopite poklopcem za klijanje ili gazom
koju ćete osigurati gumicom. Svakih 8-12 sati odlijte vodu,
čistom vodom isperite grah.
Klice graha možete pohraniti pokrivene u
hladnjaku oko 4-6 dana.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!