Morska trava zapravo je naziv za sve alge i biljke koje rastu u moru. No, ova morska biljka puna je minerala i vitamina, a istovremeno sadrži 26 kalorija.
Sastavom je slična ljudskoj plazmi i zbog toga dobro djeluje na krvožilni sustav, osim toga visoka koncentracija joda koju morska trava sadrži stimulira rad štitnjače i potiče sagorijevanje masnoća, što pomaže pri mršavljenju. Morska trava je bogata vitaminom C, željezom, a ima 10 puta više kalcija od mlijeka.
Iako se u zapadnjačkoj kuhinji rijetko koristi, neizostavan je sastojak azijske kuhinje. Možete ju pronaći u sushiju, a u nekim trgovinama specijaliziranim za azijsku kuhinju možete pronaći i sušenu morsku travu u obliku grickalica.
Nekoliko je vrti morskih trava koje se najviše koriste u kulinarstvu. Nori trava najpoznatija je po tome što se koristi u sushi - roladama. Dulse je crvena morska trava koja se može pronaći u obliku pahuljica. Ona se ne mora kuhati, već se samo dodaje u juhu, salate ili jela od kuhanog povrća. Izvrstan je dodatak i u smoothijima.
Wakame je trava slatkastog mirisa koja se dodaje sendvičima. Koristi se tako da ju se 5 minuta namoči u vrućoj vodi i nakon toga je spremna za konzumiranje.
Najpopularnija morska trava je kelp, a može ju se pronaći u svakoj trgovini zdrave hrane. Kelp je dostupan u kapsulama i prahu, a koristi se za čišćenje organizma.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!