Začinsko bilje / Menta uzgoj u vašem domu - Menta u kuhinji

Image
Foto: Pexels

Menta ne zahtijeva poseban uzgoj, pa uz naše male savjete i preporuke saznajte kako se uzgaja menta u kuhinji

25.3.2020.
13:04
Pexels
VOYO logo

Menta je dobar začin u kuhinji. Metvica (lat. Mentha piperita) je pogodna je za pripremu čajeva (posebno se puno koristi menta arapskoj kuhinji) te kao začin uz razna jela.
Menta je omiljena i u talijanskoj kuhinji.

Menta u kuhinji je idealna je za pripravu umaka, masnijih jela i ragua. Dodana mlijeku sprječava ukiseljavanje.
Možemo je upotrebljavati svježu ili još bolje sušenu jer tada dolazi do izražaja njezina aroma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sušena menta u kuhinji dodaje se na početku kuhanja, svježa mentu na sredini kuhanja, jer da nije skroz mekanog lista, treba malo vremena da bi otpustila aromu i omekšala.

Ublažava kašalj i smanjuje grlobolju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menta je iznimno dobra za probavu – smanjuje nadutost, ubrzava metabolizam i ublažava bolove u trbuhu. Zbog svega toga menta u kuhinji je dobrodošla.

Smjestite je na sunčano mjesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravite na zalijevanje!

Menta u kuhinji osim sunca, zahtijeva i mnogo vode. Kako ne bi uvenula ili izgubila svoja ljekovita svojstva, ovu simpatičnu biljku trebate zalijevati najmanje jednom dnevno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo