Začinsko bilje /

Menta uzgoj u vašem domu - Menta u kuhinji

Image
Foto: Pexels

Menta ne zahtijeva poseban uzgoj, pa uz naše male savjete i preporuke saznajte kako se uzgaja menta u kuhinji

25.3.2020.
13:04
Pexels
VOYO logo

Menta je dobar začin u kuhinji. Metvica (lat. Mentha piperita) je pogodna je za pripremu čajeva (posebno se puno koristi menta arapskoj kuhinji) te kao začin uz razna jela.
Menta je omiljena i u talijanskoj kuhinji.

Menta u kuhinji je idealna je za pripravu umaka, masnijih jela i ragua. Dodana mlijeku sprječava ukiseljavanje.
Možemo je upotrebljavati svježu ili još bolje sušenu jer tada dolazi do izražaja njezina aroma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sušena menta u kuhinji dodaje se na početku kuhanja, svježa mentu na sredini kuhanja, jer da nije skroz mekanog lista, treba malo vremena da bi otpustila aromu i omekšala.

Ublažava kašalj i smanjuje grlobolju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menta je iznimno dobra za probavu – smanjuje nadutost, ubrzava metabolizam i ublažava bolove u trbuhu. Zbog svega toga menta u kuhinji je dobrodošla.

Smjestite je na sunčano mjesto

Ne zaboravite na zalijevanje!

Menta u kuhinji osim sunca, zahtijeva i mnogo vode. Kako ne bi uvenula ili izgubila svoja ljekovita svojstva, ovu simpatičnu biljku trebate zalijevati najmanje jednom dnevno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo