Menta je dobar začin u kuhinji. Metvica (lat.
Mentha piperita) je pogodna je za pripremu čajeva (posebno se
puno koristi menta arapskoj kuhinji) te kao začin uz razna
jela.
Menta je omiljena i u talijanskoj kuhinji.
Menta u kuhinji je idealna je za pripravu umaka, masnijih jela i
ragua. Dodana mlijeku sprječava ukiseljavanje.
Možemo je upotrebljavati svježu ili još bolje sušenu jer tada
dolazi do izražaja njezina aroma.
Sušena menta u kuhinji dodaje se na početku kuhanja, svježa mentu na sredini kuhanja, jer da nije skroz mekanog lista, treba malo vremena da bi otpustila aromu i omekšala.
Ublažava kašalj i smanjuje grlobolju
Menta je iznimno dobra za probavu – smanjuje nadutost, ubrzava metabolizam i ublažava bolove u trbuhu. Zbog svega toga menta u kuhinji je dobrodošla.
Smjestite je na sunčano mjesto
Ne zaboravite na zalijevanje!
Menta u kuhinji osim sunca, zahtijeva i mnogo vode. Kako ne bi uvenula ili izgubila svoja ljekovita svojstva, ovu simpatičnu biljku trebate zalijevati najmanje jednom dnevno.