Voćke u vrtu /

Kruška zimka - idealna kruška za kompote

Image

Sorte od kojih su pojedine posebno stare su: kruška zimka, citronka, ječmenka, jagodnjača, tepka, petrovka i kaluđerka. Pročitajte više o sorti - kruška zimka

17.9.2018.
22:33
VOYO logo

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i prirodno su srodne jabukama i dunjama, a uzgajaju se na plantažama, u vrtovima i voćnjacima. Nalazimo ih u divljem obliku kako rastu u šumama. 
Sorte krušaka međusobno razlikujemo po boji, obliku, konzistenciji, te okusu, mirisu i aromi. Prilikom kupnje naš odabir ovisi od vanjskih karakteristika, odnosno izgleda ploda, a tek pri konzumaciji osjećamo konzistenciju, okus, miris i aromu.

Kruška zimka na popisu je starih sorti krušaka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje govorimo o staroj sorti sadnice kruška zimka.

Postoji jedna stara hrvatska sorta kruška zimka, koja se jede isključivo kuhana.
Kuha se s korom u vodi i tek je nakon toga spremna za konzumiranje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruška zimka je manja i debeljuškastija od drugih sorti, gotovo da je okrugla. Kora im je hrapava zeleno-smeđe boje. Za uzgoj traži sunčani do polusunčani položaj i vrlo je otporna na zimu.
Okus ove sorte je izrazito sladak pa zbog toga vodu za kuhanje nije potrebno šećeriti.

Kruška zimka izvrsna je za kompote. Meso joj je grubo, zrnato, slatko, kožica je tvrda, unutra je malo mekša i nema puno soka. Može se konzumirati sve do proljeća.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo