Razlikujemo mnogo različitih starih sorti krušaka, a jedna od njih je i kruška lubeničarka. Donosimo vam sve što biste trebali znati o ovoj slatkoj sorti.
Kruška lubeničarka jedna je od najstarijih sorti krušaka, a ime je dobila jer njeno meso podsjeća na lubenicu. Naime, unutrašnjost lubeničarke u potpunosti je crvena zbog čega ni ne čudi odakle je dobila ime. Lubeničarka je također poznata pod imenom bostanka.
Plodovi lubeničarke nešto su sitniji, ali jednako sočni i ukusni kao i ostale kruške. Okus ove sorte krušaka pomalo je kiselkast, no to ne umanjuje njezinu popularnost. Inače je porijeklom iz Srbije, odakle se brzo proširila na ostatak Europe, ali i šire.
Dozrijeva u ljetnim mjesecima, točnije sredinom kolovoza. Što se tiče uzgoja, lubeničarka je kruška koja se lako prilagođava vremenskim uvjetima i nije previše osjetljiva. Može izdržati visoke temperature i nedostatak kiše, zbog čega je omiljena u domaćim vrtovima.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!