Kruška kaluđerka zimska sorta aromatičnog okusa
Sorta kruška kaluđerka potječe iz Francuske. Ova sorta je vrlo bujna i bere se početkom listopada, a rađa jako dobro.
Plod ove sorte je krupan do vrlo krupan, teži od 180-250g,
izduženog je oblika. Pokožica kruške je debela isprskana
svijetlim točkicama. Meso je vrlo sočno, siromašno je
kiselinama a bogato šećerima.
Kruška kaluđerka
otporna je na mraz,
sušu i štetnike, ali osjetljiva je na krastavost i
plodovi joj lako otpadaju.
Kruške su veoma učinkovita za snižavanje tlaka, zbog djelovanja antioksidansa glutationa koji smanjuje i rizik od moždanog udara. Sadrže i mineral bor koji ima sposobnost da zadrži kalcij te tako snižava rizik od osteoporoze. Sok kruške je odličan izvor energije pa je dobar za dijabetičare.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!