DOBROBITI I PREDNOSTI / Kokosov ili palmin šećer: prirodni zaslađivač koji djeluje

Image
Foto: Pixabay

Palmin šećer mnogo je zdravija alternativa od običnog ili smeđeg šećera, prvenstveno zbog manjeg broja kalorija

2.5.2018.
14:00
Pixabay
VOYO logo

Palmin šećer, još poznat i kao kokosov šećer, jedan je od najomiljenijih zaslađivača, posebno popularan u kulinarstvu. Za razliku od običnog šećera, palmin šećer proizveden je isključivo prirodnim putem.

Palmin šećer najviše se koristi u južnoj i jugoistočnoj Aziji, ali postaje sve popularniji i u ostalim zemljama svijeta. Proizvodi se od tekućeg nektara koji se dobiva sakupljenjem i rezanjem kokosova cvijeta. Osim njegovog dobrog okusa, palmin šećer poznat je i po mnogim nutritivnim vrijednostima kojima obiluje. Bogat je kalijem, cinkom, željezom, magnezijem, fitonutrijentima, vitaminom B te mnogim aminokiselinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući upravo tim nutritivnim vrijednostima, palmin šećer pomaže u očuvanju zdravlja našeg organizma. Dokazano je njegovo djelovanje na reguliranje omjera kolesterola u krvi, kao i u snižavanju krvnog tlaka. Zahvaljujući tome što smanjuje apetit i osjećaj gladi, učinkovito pomaže u skidanju neželjenih kilograma.

Palmin šećer ima niski glikemijski indeks zbog čega je odličan zaslađivač za sve dijabetičare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo