Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
začini Dalekog istoka /

Kasija cimet - jedan od najstarijih začina

Kasija cimet poznat i pod nazivom kineski cimet jedna je od dvije vrste cimeta i danas se najviše koristi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kasija cimet može se pronaći u Vijetnamu, Indoneziji, Bangladešu i Kini. Štapić kasija cimeta ima drvenastiju strukturu i snažniju aromu od cejlonskog cimeta.

Kasija cimet se često koristi u narodnoj medicini jer pomaže u terapiji i liječenju mnogih bolesti i tegoba, kao što su povišen kolesterol i dijabetes.

Osim toga kasija cimet može se koristiti i za liječenje prehlade. Narodna medicina preporuča jesti jednu žlicu meda sa prstohvatom cimeta kako bi izliječili kašalj i očistili sinuse.

Zbog svojeg specifičnog mirisa i okusu kasija cimet se koristi za aromatiziranje raznih napitaka, a osušena kora kasija cimeta samljevena u prah upotrebljava se kao začin za razne poslastice, torte i kolače.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike