Bilo da je žuta, zelena ili crvena, kruška je zahvaljujući
izrazito slatkom i brašnastom okusu omiljena voćka
mnogih.
Osim što nas ova sočna voćka privlači svojim sladom, izrazito je
zdrava i uvrštena među najzdravije namirnice na
svijetu. Iako postoji skoro tisuću različitih sorti kruške,
svakoj je zajednička ispunjenost vlaknima koja pospješuju rad
kardiovaskularnog, ali i probavnog sustava kod konzumenata.
Možda vas na uključenje kruške u vaš svakodnevni jelovnik
motivira činjenica da štiti čak i od starenja!
Kako sušiti kruške na najjednostavniji način
Ako niste obožavatelj svježeg voća, saznajte kako sušiti kruške čime možete dobiti iznimno ukusnu grickalicu. Priprema je jako jednostavna, a osim željenog broja krušaka potrebno vam je samo biljno ulje.
Dobro oprane kruške narežite na kolutiće ili oblike po želji.
Zatim ih položite u posudu za pečenje koju je prethodno potrebno
premazati biljnim uljem.
Sušenje u pećnici obično traje četiri sata, ali potrebno je biti
upućen kako sušiti kruške s obzirom da neke
pećnice, ovisno o snazi, mogu sasušiti voćku u duplo manje
vremena.