Uništavanje nametnika / Dobro je znati kako se riješiti crva u drvetu

Image

Crvi u drvetu mogu biti ozbiljan problem i stvarati veliku štetu. U ovom članku doznajte kako se potpuno riješiti crva u drvetu

20.4.2018.
22:52
VOYO logo

Crvi u drvetu mogu biti prava noćna mora, a kako bi ih se potpuno riješili dobro je znati par trikova kako se riješiti crva u drvetu jer to može biti poprilično teška zadaća.
Naime, kada crvi jednom nasele pukotine drveta, oni tamo mogu ostaviti i do 60 jajašaca u samo jednom navratu.

Jajašca se ubrzo razviju u ličinke koje onda kopaju male tunele i prodiru u drvo. One se u drvetu zadržavaju i do 3 godine i kroz svoj proces rasta kopaju tunele prema površini drveta i time često nepovratno iznutra uništavaju drvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To ne samo da uništava materijalnu vrijednost i estetiku drveta, već postaje ozbiljan problem ako su u pitanju nosivi stupovi ili grede jer može ozbiljno ugroziti statistiku građevine.

Kako se riješiti crva u drvetu

Prije svega dobro je svako toliko kontrolirati drvenariju radi potencijalnih tragova napada, rupa ili malih tragova piljevine kako bi zaustavili kukca na vrijem. Bolje spriječiti nego liječiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko je šteta manja, dovoljno je kistom ili sprejem nanijeti odgovarajuće sredstvo protiv crvotočina i pustiti da se upije u drvo. Kod napada na pokućstvo i veće/dublje štete ubrizgajte tekućinu u sve otvore. Tako će novi kukci i njihove ličinke uginuti i samim time prekinuti ćete ciklus razmnožavanja.

Kao prevenciju, zaštitite pokućstvo insekticidnim sredstvima za laštenje namještaja i dobro provjerite svaki novi komad drvenog pokućstva koji kupujete, posebice ako je u pitanju rabljeni namještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko niste sigurni dali su pronađeni tragovi djelo crvotočine ili nečeg drugog, savjetujemo vam da se obratite stručnjaku za procjenu i dezinsekciju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo