Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Povrtnjak i biljke povrtlarice /

Kada se kaže žuti luk, na koju točno vrstu luka se misli?

Ako čujete da netko prodaje ili kupuje žuti luk, znate li na koju točno sortu luka se naziv žuti luk odnosi? U nastavku pišemo o sorti luka zvanoj žuti luk

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Luk pripada porodici lukova (Alliaceae) i biljka je s dvogodišnjim razvojem.  Žuti luk je vrlo ukusna i najčešće rabljena sorta luka. Razlikuje se po veličini, boji i okusu, ovisno o sorti.  Žuti luk sadrži i najvišu koncentraciju snažnoga antioksidansa kvercetina, a upravo on mu daje žutu boju. Kvercetin je polifenol iz obitelji flavonoida, tj. antioksidansa. Žuti ili crveni luk su najbolji izvor ovog nutrijenta. Odličan za pripremu svih jela. Žuti luk može varirati po težini i vaga se u trenutku kupnje. Upute za čuvanje za žuti luk su vrlo jednostavne, žuti luk čuva se na suhom i hladnom mjestu. Nadalje, luk je dobar izvor kroma te vitamina C. Upravo tim supstancama možemo zahvaliti blagotvorno djelovanje luka na zdravlje.

Luk je nezamjenjiva namirnica našeg podneblja, ali i drugih dijelova svijeta i različitih kuhinja. 

Žuti luk je dobar izvor kroma, minerala koji pomaže u održavanju normalne razine glukoze u krvi.

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike