vrste kaktusa / Ježasti kaktus: Gdje raste i kako se uzgaja ovaj kaktus?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Ježasti kaktus je veliki rod u porodici kaktusa porijeklom iz Južne Amerike. U nastavku saznajte koje uvjete je potrebno zadovoljiti za njegov uzgoj

14.9.2019.
0:00
www.profimedia.hr
VOYO logo

Ježasti kaktus je veliki rod u porodici kaktusa porijeklom iz Južne Amerike. Postoji 70 vrsta raznih veličina, neke su veličine drveta, a druge sasvim male. Rod Echinopsis slična je rodu Echinocactus po duljini cjevčica cvjetova, a porodici Cereus po obliku i veličini kaktusa i položaju cvjetova na kaktusima. Duljina cjevčiva daje ljepotu cvjetovima iz ove porodice,koji su jako atraktivni.

Ove vrste potječu iz Čilea, Bolivije, Perua, Brazila i Meksika. Rastu jedino gdje ima pijeska ili na stjenovitom planinskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ježasti kaktus voli svjetla mjesta i nekoliko kamenčića u zemlji, koji čine zemlju prozračnom (vrše drenažu). Zimi voda im se mora davati vrlo oprezno, a zrak mora biti suh. Temperatura im ne smije biti niža od 10 °C preko noći, jedino ako je jako hladno smije pasti do 5 °C.

Preko dana temperatura mora biti iznad 14 °C. U proljeće biljke trebaju svu toplinu i svjetlost koje im daje sunce. U to vrijeme zalijevamo ih samo navečer i to tako da ih samo poprskamo. Malo vode drži ježasti kaktus zelenim i svježim i pomaže u njegovom rastu, ako sve bude kako treba u ljeto ćete imati prekrasne cvjetove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo