Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Sezona začinskog bilja /

Jednostavna pravila za sušenje začinskog bilja

Stižu toplija vremena zbog čega u nastavku donosimo savjete za sušenje začinskog bilja. Iskoritsite sezonu i cijelu godinu uživajte u ljekovitim svojstvima

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bez obzira jeste li sam svoj majstor koji je spreman samostalno uzgajati začinsko bilje, ili ste vjerni svojoj kumici s placa gdje ćete nabaviti isto, idealno je vrijeme da se posvetite sušenju raznovrsnog bilja kako biste mogli uživati u plodovima svoga rada tijekom zime.

Ako se odlučite na sušenje začinskog bilja, produkti vašeg rada moći će trajati nekoliko mjeseci. Osim toga, ako uzgajate svoj vrt, sušenje je izvrstan način kako konzervirati urod.

Sušenje začinskog bilja na zraku

Ako se odlučite sušiti bilje na prirodnoj svjetlosti i toplini, prvi je korak grupiranje stabljika u svežnjeve. Nakon što bilje povežete gumicom položite ga u vrećicu koju ćete potom objesiti na balkon i izložiti sunčevoj svjetlosti.

Sušenje začinskog bilja u pećnici

Iako je za sušenje začinskog bilja uvijek bolja solucija postavljanje biljaka na svjež zrak umjesto u pećnicu čija temperatura može oslabiti vrijednosti bilja, ovakav je način koristan ako želite uštedjeti vrijeme. Prvi je korak postavljanje ubranih biljaka na papirom za pečenje prekriveni lim. Zatim je potrebno bilje unijeti u ranije zagrijanu pećnicu. Nakon približno tri sata grijanja na izrazito niskoj temperaturi vaše će bilje biti spremno za korištenje.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike