Vrt i okućnica / Japanska ruža razmnožavanje i uzgoj

Image
Foto: www.pixabay.com

Japanska ruža biljka je čije razmnožavanje i uzgoj, ali i održavanje traži mnogo pažnje, a ovdje pišemo o tome što vaša japanska ruža treba za razmnožavanje

3.6.2019.
11:51
www.pixabay.com
VOYO logo

Što sve trebate učiniti da bi vaša japanska ruža procvjetala u punom cvatu? Prvo i ono najvažnije za japanske ruže je pravilno razmnožavanje.

Japanska ruža biljka (Hibiscus rosa sinensis double) jeste višegodišnji  visok i razgranat grm koji raste u istočnim predjelima Azije, Japanu, sjeveroistočnoj Kini, Koreji, a udomaćila se i u istočnoj Europi gdje je stigla 1739. godine. Ponekad je i penjačica, pokrivena trnovima. Cvjeta od prosinca do svibnja cvjetovima koji su krupni, rašireni i različitih boja.
Biljka koja traži puno svjetla, ali se ne smije izlagati jakom suncu. Ne podnosi mijenjanje mjesta i često zalijevanje.
Japanska ruža može narasti i do četiri metra u visinu, zbog toga je i razmnožavanje vrlo zanimljivo. Ima duguljasto, tamnozeleno, izreckano lišće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanska ruža, njezin uzgoj i razmnožavanje zahtijevaju mnogo posla. Japanska ruža za razmnožavanje treba reznice. Ponekad je dovoljno odrezati i potopiti grančicu biljke u vodu. Kada se formira korijen biljka se presađuje u tegle i dalje nastavlja njega i uzgoj.

Zalijeva se ustajalom vodom. Kada procvjeta, japansku ružu treba češće prskati vodom, a zalijevanje prorijediti.
Dolaskom hladnijeg vremena treba premjestiti u prostoriju koja je grijana i potrebno ju je staviti pored prozora, a s novim zalijevanjem krenite kada se pojave novi pupoljci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetkom cvjetanja, japansku ružu obrežite, skratite. Odrezane dijelove japanske ruže treba iskoristiti za razmnožavanje.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo