Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Voćke u vrtu /

Jabuka fuji - aromatična i sočna sorta jabuka

Aromatična, vrlo sočna i hrskava jabuka, to je jabuka fuji. Jabuka fuji odličan je dodatak jutarnjoj zobenoj kaši, ili jogurtu, a možete je konzumirati i češće

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jabuka fuji zasigurno je jedna od atraktivnijih modernih sorti jabuka. Glavna karakteristika ove sorte je lijepi ružičasti mašak koji prekriva žutozelenu pozadinu. Ima visok sadržaj šećera i nizak sadržaj kiselina.

Kao što joj ime govori sorta fuji dolazi iz Japana gdje je nastala 40 – ih godina 20. stoljeća. U Japanu je ova jabuka broj jedan, ali ono što je zanimljivo je da ova jabuka zapravo ima američko podrijetlo.  Plantažna sorta jabuke fuji je visokoproduktivna, a u Europi je plantažno prisutna tek kroz zadnje desetljeće.

Fuji danas zauzima treće mjesto na svjetskome tržištu, iza crvenog i zlatnog delišesa. 

Jabuka fuji je sorta koja se dobila križanjem dobro poznate sorte Red Delicious i mnogo manje poznate Ralls Janet koja je ujedno i dala soj atraktivni ružičasti preljev. 

Jabuka fuji je aromatična, vrlo sočna, hrskava jabuka. Meso ove jabuke se lagano grize i daje dojam nečeg posebnog već od prvog zalogaja dok ispunjava usta sokom i slatkoćom. Okus joj je naglašeno sladak i vrlo osvježavajuć, posebno ako je ohlađena. Od svih slatkih sorti sorta fiji se najbolje čuva, a plodovi dugo zadržavaju svoju čvrstoću.

Zimska je to sorta koja dozrijeva u drugoj polovici mjeseca listopada. Rano dolazi u rod i dobro rađa. 

Plodovi su joj srednje veliki od 150 do 180 g i okruglastog su oblika.

Jabuka fuji iznimno je atraktivnog izgleda i čudno je da nije postala popularnija. Temeljna joj je žutozelena boja, a prekrivena je žutonarančastom i prošarano crvenom bojom s ružičastim maškom. Ova sorta jabuke sadrži najviše koncentracije bioflavonoida od bilo koje podvrste jabuka. Bioflavonoidima se pripisuju anti-aging karakteristike, a poznati su i kao ublaživači upala u tijelu. 

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike