PODJELA JABUČASTOG VOĆA / Jabučasto voće: koje se voće ubraja u jabučasto voće

Image
Foto: Pixabay

U jabučasto voće ubrajaju se jabuke, kruške, dunje i mušmule, a mi vam donosimo sve njihove prednosti i dobrobiti za zdravlje

27.11.2017.
18:17
Pixabay
VOYO logo

Jabučasto voće pripada skupini najzdravijeg voća na svijetu koje bismo trebali konzumirati što češće. Upravo zbog toga, mi smo za vas izdvojili koje to voće nosi naziv jabučasto i po čemu je toliko posebno.

Jabuka

Kao što joj i samo ime govori, jabuka pripada jabučastom voću. Jedna je od najzdravijih namirnica koje postoje, i to sve zahvaljujući nutritivnim vrijednostima kojima obliluje. Trenutno postoji preko deset tisuća različitih sorti jabuka, a svaka se razlikujemo po aromi, okusu, sočnosti i samom izgledu plodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jabuka sadrži velike količine vitamina C, kalcija, kalija, fosfora, željeza i dijetalnih vlakana. Bogatstvo nutritiva mnogo ovisi i o načinu uzgoja jabuke jer nisu svi uvjeti jednako kvalitetni. Ovo ukusno i zdravo voće regulira probavu, ubrzava metabolizam, pomaže u skidanju neželjenih kilograma, jača imunitet te štiti od sezonskih prehlada i gripa.

Kruška

Kruška je po nutritivnim vrijednostima vrlo slična jabuci. Prvenstveno zbog velikog sastava vitamina, posebno vitamina B i C, zatim folne kiseline, kalcija, kalija, željeza, magnezija, natrija i vlakana. Kruške dokazano pomaže pri očuvanju zdravlja organizma, reguliraju krvni tlak, snižavaju kolesterol, potiču probavu i pomažu pri mršavljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mušmule

Mušmule, još poznate i kao divlje kruškice, već se od davnih dana koriste u ljekovite svrhe. Zahvaljujući vitaminima i mineralima koje sadrže, mušmule pomažu kod probavnih tegoba, suzbijaju razne upale u organizmu, djeluju antibakterijski te smiruju želučane bolove.

Dunje

Još jedno jabučasto voće koje je posebno po svojim nutritivnim vrijednostima. Iako porijeklom potječe iz jugozapadne Azije, dunja je danas rado viđen gost u našim vrtovima. Bogata je vitaminom C, kalcijem, kalijem, vlaknima i važnim proteinima. Iako su ukusne, dunje su prvenstveno posebne po mirisu zbog čega se u jesenskim danima stavljaju na ormare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo