LIJEK IZ PRIRODE / Cimet biljka: sve prednosti i dobrobiti za zdravlje

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

Važno je znati da je cimet biljka koja zahtijeva velike količine vode te česta zalijevanja

29.12.2017.
9:12
Pixabay
VOYO logo

Cimet je još od davnih dana cijenjen zbog svojih ljekovitih svojstava. Mi smo za vas izdvojili sve njegove prednosti i dobrobiti za naše zdravlje.

Želite li ga uzgajati kod kuće, važno je znati da je cimet biljka koja zahtijeva velike količine vode te česta zalijevanja. U ljetnim i sušnim danima potrebno ga je zalijevati i po nekoliko puta dnevno. Najbolje uspijeva na piješćanoj podlozi, u laganom zakonu od vjetra i izravnog sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cimet je biljka koja se danas najčešće upotrebljava kao začin, a zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima pomaže u očuvanju našeg zdravlja.

Cimet je bogat nutritivnim vrijednostima, a posebno antioksidansima koji dokazano usporavaju starenje, snižavaju kolesterol, pomažu kod raznih bolesti te poboljšavaju probavu. Osim antioksidansa, cimet sadrži velike količine vitamina, minerala te vlakana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovito konzumiranje cimeta može vam pomoći u borbi protiv karcinoma, jačanja imuniteta, uspostavljanja ravnoteže metabolizma, smanjiti vam razinu šećera u krvi te podariti većre količine energije potrebne za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Mnoga provedena istraživanja također su pokazala da cimet pomaže kod neurodegenerativnih bolesti kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo