PREDNOSTI I DOBROBITI /

Anis: začin koji liječi

Image
Foto: Pixabay

Začin anis jedan je od najzdravijih začina na svijetu, a mi smo za vas izdvojili zašto biste ga trebali češće konzumirati

25.4.2018.
8:29
Pixabay
VOYO logo

Anis je začin poznat po ljekovitim svojstvima kojima djeluje na očuvanje zdravlja našeg organizma. Da biste ga konzumirali što češće, donosimo vam sve njegove prednosti i dobrobiti za zdravlje.

Anis (lat. Pimpinella anisum) jedan je od najomiljenijih  začina u kulinarstvu, a porijeklom dolazi iz Egipta. Jednogodišnja je biljka, a u prosjeku naraste do 60 centimetara. Ističe se po vrlo karakterističnom mirisu, ali i slatkastom okusu. Između različitih nutritivnih vrijednosti koje sadrži, posebno se ističe eterično ulje anetola koje je ujedno i zaslužno za specifični miris anisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je ukusni dodatak gotovo svakom jelu, anis također ima brojna ljekovita svojstva. U doba starih Rimljana žene su ga upotrebljavale kao ženski tonik za lice, a kasnije se koristio u mnoge druge slične svrhe. Posebno pomaže u liječenju crijeva i probavnih smetnji. Potječe i bolju prokrvljenost, sprječava nastanak bakterija u organizmu te djeluje protuupalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo