Žena s Filipina koja je naručila pohanu piletinu iz dostave šokirala se kada je umjesto mesa dobila - pohani ručnik, piše Mirror.

Alique Perez naručila je hranu iz lanca brze hrane, a kada je pokušala izrezati meso svome sinu, pronašla je nešto "zaista uznemirujuće". Njena objava postala je viralna na Facebooku, ali u međuvremenu ju je obrisala.

"Frustrirana sam. Naručili smo hranu iz dostave, između ostalog piletinu za mog sina. Dok sam ga pokušavala nahraniti, 'piletinu' nisam ni mogla prerezati. Pokušala sam je razderati rukama, a na moje iznenađenje onda sam shvatila da se radi o pohanom ručniku. Zaista uznemirujuće... Kako, kvragu, ručnik završi u smjesi za pohanje?!", poručila je šokirana majka.

Iako prije nije vjerovala da ljudi stvarno nalaze čudne stvari u hrani, sada zna da se to može dogoditi svakome.

"Odvratno i sramotno. Postoji prvi put za sve, a ovo je najgori prvi put. Pokušavam se smiriti", dodala je Perez. Uvjerena je da je ručnik kontaminirao i druge obroke iz restorana budući da se meso pržilo u istom ulju.

Nakon što je njena priča obišla svijet, lanac brze hrane oglasio se priopćenjem. Otkrili su da su zatvorili sporni restoran u gradu Taguigu na tri dana kako bi "pregledali usklađenost s procedurama" i "ponovno obučili radnike".