TIGER HABIB / Napokon ga uhvatili: U 20 godina ubio je čak 70 ugroženih tigrova! 'On je opasan čovjek, sam se borio s tim zvijerima u šumi'

Djelovao je u šumi Sundarbans gdje živi najveća populaciji bengalskih tigrova na svijetu

1.6.2021.
8:42
Thinkstock, konmesa

Muškarac za kojeg se sumnja da je ubio 70 ugroženih tigrova uhićen je u Bangladešu nakon 20-godišnje potrage.

Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib, napokon je uhvaćen nakon dojave, nakon što su za njim raspisana tri prethodna uhidbena naloga, priopćila je policija, javlja BBC.

Dug bijeg

Djelovao je u šumi Sundarbans, na granici između Indije i Bangladeša gdje živi najveća populaciji bengalskih tigrova na svijetu.

U divljini ih je ostalo samo nekoliko tisuća jer se na crnim tržištima diljem svijeta kupuju njihova krzna, kosti pa čak i meso.

"Dugo je bio u bijegu", rekao je šef policije Saidur Rahman za Dhaka Tribune. Agencija AFP prenosi da ga lokalno stanovništvo "podjednako poštuje i boji ga se". "On je opasan čovjek koji se mogao sam boriti s tigrovima u šumi."

Zabranjen ulazak u šumu

Policajac Abdul Mannan rekao je za Dhaka Tribune da su i policija i šumarske službe godinama pokušavali uhititi Habiba Talukdera.

"Potajno je ušao u Sundarbane i lovio divlje životinje unatoč tome što mu je davno zabranjen ulazak u šumu", rekao je za list.

WWF je lani objavio podatke koji sugeriraju da su nakon naglog pada tijekom posljednjih desetljeća ugrožene populacije tigra po cijelom svijetu ostvarile "izvanredan" povratak.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen