Geraldine DeRuiter je travel blogerica koja je nedavno posjetila talijanski restoran Bros' koji nosi Michelinovu zvjezdicu. Na svom blogu opisala je iskustvo koje je doživjela u restoranu. Jela je večeru od 27 sljedova, a na svom blogu je napisala da je Bros "najgori restoran s Michelinovom zvjezdicom ikad".
"Meni nisu dobili. Umjesto toga stigli su im papiri s QR kodom koji ih je odveo na snimku u kojoj chef govori "o svemu osim o hrani". "Prepušteni ste konobarima da vam objasne koji vrag se događa. No, konobari vam neće objasniti koji se vrag događa", tvrdi i nadodaje da je sva hrana koju je jela bila poslužena hladna.
"Sve je imalo okus po ribi, čak i jela koja nisu bila riblja... Nije bilo ničega što bi barem sličilo obroku. Neki sljedovi bili su doslovno komadići jestivog papira. Za neka pića smo dobili čaše s octom", prepričala je Geraldine.
"Provjerila sam Trip Advisor. Drugim ljudima koji su jeli u Brosu servirana je hrana. Neki od njih dobili su čak i meso, i raviole, i više od jedne kriške kruha. Nekima od njih servirane su stvari koje je trebalo jesti vilicama i žlicama. Pokušala sam shvatiti što se nama dogodilo. Možda je osoblju te večeri jednostavno ponestalo hrane. Možda su pomiješali naš stol sa stolom svojih bivših ljubavnika. Možda su bili pijani", napisala je blogerica.
Večera je koštala 130-200 eura po osobi
Od slanog sladoleda s okusom maslina koji im je poslužen kaže da se još oporavlja. "Mislila sam da je to pistacio", kaže.
No, najšokantnije jelo koje su dobili bila je citrusna pjenica poslužena u gipsanom odljevu chefovih usana. "Nismo dobili pribor za jelo nego nam je rečeno da to poližemo iz chefovih usta. Mislim da su pokušali rekreirati scenu iz nekog istočnoeuropskog horora", napisala je.
Usput tvrdi da konobari nisu dopustili njenoj prijateljici da ustane i ode zapaliti cigaretu te da su njoj prigovarali što je pojela krišku naranče koju je dobila u jednom slijedu "jer to nije bilo namijenjeno za jelo".
Na kraju su ih izveli iz restorana i odveli u "laboratorij" preko puta restorana gdje su im poslužili "komično male komade sira".
"Prilično sam naviknuta na eksperimentalnu kuhinju i bila sam u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama ranije, tako da sam očekivala nešto neobičnije i zabavno. Nisam očekivala četiri sata gladi", naglasila je za američke medije Geraldine. Cijena večere bila je 130-200 eura po osobi, a Geraldine ju je na kraju proglasila "najgorim rasipanjem novca u čitavoj karijeri".