E, TO JE ISTINA / Pokazala kako joj se tijelo mijenja tijekom jednoga dana: 'Zašto bi se toga sramila?'

Image
Foto: Instagram / Bree Lenehan

Prosječna težina odrasle osobe može varirati do 5 ili 6 kilograma tijekom dana

14.7.2021.
7:06
Instagram / Bree Lenehan
VOYO logo

Bree Lenehan, 25-godišnja utjecajka na zdravlje i način života, putem Instagrama je pokrenula seriju Real Me Monday gdje potiče druge da objavljuju neretuširane slike o sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je Lenehan na TikToku objavila videozapis o tome kako se njezino tijelo prirodno mijenja tijekom 24 sata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videozapisu, koji je pregledan preko 1,6 milijuna puta, Lenehan bilježi izgled svog tijela nakon stanki u kupaonici, obroka i grickalica u nastojanju da normalizira nadutost i dnevnu fluktuaciju težine.

'Nitko nije razgovarao o tome'

Govoreći za BuzzFeed o tome što ju je nadahnulo za stvaranje iskrenog videozapisa, Lenehan se osvrnula na to kako je doživljavala prirodne promjene u svome tijelu kada je bila iste dobi kao i mnogi dječaci i djevojčice na TikToku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije razgovarao o tome koliko se njihovo tijelo promijenilo i trbuh proširio tijekom dana pa sam pomislila da je način na koji je to učinio moj trbuh nenormalan i zašto bih se sramila", rekla je.

"Ispostavilo se da se to događa većini nas; mi jednostavno ne razgovaramo o tome otvoreno i znamo kako to 'sakriti'. Stoga sam htjela svima pokazati koliko su te promjene stvarne i da se toga ne treba sramiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u pravu je - svi svakodnevno doživljavaju nadutost. Zapravo, prosječna težina odrasle osobe može varirati do 5 ili 6 kilograma tijekom dana. No, teme povezane s debljanjem, poput fluktuacije, i dalje su toliko tabu da su mnogi komentatori bili iznenađeni kada su kroz Lenehanov video saznali da nisu jedini koji vide dnevne promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo