Play ponuda

Suradnja engleskog brenda i poznate manekenke: Kate Moss dizajnira luksuzne tapete

Image
Foto: ANDREW COWIE / AFP

Modna je ikona kreirala tapetu za engleski brend de Gournay, a kako bi je prezentirala otvorila je vrata svoga doma

11.8.2017.
14:00
ANDREW COWIE / AFP
Play ponuda

Iako danas živimo u svijetu masovne produkcije i Ikea namještaja, kvalitetan je dizajn i dalje najtraženija roba na tržištu. Takav pothvat, nažalost, ne pogoduje novčaniku, što pokazuju i cijene engleske marke de Gournay koje jedino možete dobiti na upit. Naime, radi se o ručno oslikanim tapetama na koje je utrošeno 75 do 100 sati rada. Claud Cecil Gurney, osnivač i vlasnik, rekao je da njihov tipični dizajn uključuje cvijeće, ptice i stabla, i još poneki detalj, zbog čega postoje različiti umjetnici koji se specijaliziraju za svaki od tih različitih motiva, piše AD.

Da je Claudova tvrdnja točna, pokazuje i suradnja s britanskom manekenkom Kate Moss koja je za potrebe snimanja časopisu 'Architectural Digest' otvorila vrata svoga doma. Iako je Kate sama dizajnirala tapetu nazvanu 'Anemones in light', 'Šumarice u svijetlu', za izvedbu je bio odgovoran de Gournay. Radi se o prikazu cvijeća koje živi u umjerenim i hladnim predjelima, a koje je oslikano bijelim i crnim potezima kista na prekrasnoj srebrnoj pozadini. Tapeta je smještena u njenoj kupaonici, a Kate je za nju u časopisu Vouge izjavila: "Volim osjećaj kad je sunce obasja i pada joj svjetlost."

No, metoda ručnog oslikavanja tapeta nije slučajna. Koristila se u Kini tijekom stoljeća, a Gurney ju je odlučio obnoviti nakon što je 1986. prošetao kineskim tvornicama. Cijene ručno obojenih tapeta obično variraju između 3.500,00 i 6.000,00 kuna što ih čini luksuzom koji si ne može baš svatko priuštiti. Međutim, ako je za vjerovati Claudovim riječima, ta se investicija isplati jer su tapete umjetničko djelo koje možete gledati i koje se ne može lako ukrasiti, pa je njihova vrijednost veća doli svi dijamanti u banci, piše AD.

Play ponuda
Play ponuda