Play ponuda

Forbesova lista najplaćenijih glumaca u 2016. godini: Scarlett Johansson zauzela prvo mjesto

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Iza sebe je ostavila brojne kolege i kolegice, a zaradila je vrtoglavih 1,2 milijarde američkih dolara (ne računajući dva animirana filma koja je također snimila ove godine)

29.12.2016.
11:47
AFP, JUSTIN TALLIS
Play ponuda

Objavljena je Forbesova lista najplaćenijih glumica i glumaca u 2016. godini i prvo mjesto uvjerljivo je zauzela Scarlett Johansson te iza sebe ostavila brojne svoje filmske suradnike, piše Esquire.

Scarlett Johansson u 2016. godini pojavila se u čak četiri filma, i time ovu godinu učinila jednom od svojih najuspješnijih filmskih godina u posljednjem desetljeću. A upravo su joj dva ovogodišnja filma osigurala prvo mjesto na ljestvici najplaćenijih, a to su Kapetan Amerika: Građanski rat, u kojem čak nije igrala ni glavnu ulogu te komedija Ave, Cezare! koji sveukupno i nije zaradio toliko ogromnu količinu novca, no nju je uspješno gurnuo na prvo mjesto na ljestvici, pa je iza sebe tako ostavila dvojicu kolega iz Kapetana Amerike, Chrisa Evansa i Roberta Downeyja Jr.-a.

Još dva filma koja je snimila ove godine, a to su Knjiga o džungli i Pjevajte s nama, nisu uključena na Forbsovu listu zato što se radi o animiranim, a ne igranim filmovima.

Ranije ove godine za Cosmo je izjavila kako je ponosna na sebe

shimmer fallback
shimmer fallback

A Forbesova lista, naime, nastaje tako da se u obzir uzima globalna zarada od prodaje karata za svaki od pojedinih filmova, bez obzira pojavljuje li se glumica ili glumac u glavnoj ili sporednoj ulozi u istom tom filmu te bez obzira na njenu ili njegovu osobnu plaću. Kako je pak 2015. pisao Variety, Scarlett zarađuje gotovo jednaku količinu novca kao i njeni kolege Evans i Chris Hemsworth za ulogu u Avengers franšizi, iako je još očekuje i uloga u njenom Black Widow spinoffu. Robert Downey Jr. pak, piše se, zarađuje više od njih.

Ranije ove godine, Scarlett je za Cosmopolitan izjavila: "Zaista zarađujem za jako pristojan život, i ponosna sam što kao glumica mogu zarađivati onoliko koliko zarađuje i bilo koji od mojih muških kolega." No, kako se razgovor nastavio na temu rodne ravnopravnosti u Hollywoodu, dodala je: "Osim ako o tome ne govorimo kao o ogromnom i sveprisutnom problemu, kad bih pričala o tome na svom osobnom primjeru, to bi za mene bilo doista mučno. To je tema koja je ustvari dio jednog većeg problema i spada u razgovor o feminizmu općenito", a taj se razgovor i dalje vodi...

Scarlett je tako ove godine od svoja dva spomenuta filma zaradila 1,2 milijarde američkih dolara i tako zauzela prvo mjesto Forbesove liste, a cijelu listu najbolje plaćenih glumica i glumaca 2016. i točan iznos njihove zarade možete pročitati u nastavku.

Forbesova lista najplaćenijih u 2016. godini:

shimmer fallback
shimmer fallback

1. Scarlett Johansson (1,2 milijarde dolara)

2. Izjednačenje - Chris Evans (1,15 milijardi dolara) i Robert Downey Jr. (1,15 milijardi dolara)

4. Margot Robbie (1,1 milijarda dolara)

5. Amy Adams (1, 04 milijarde dolara)

6. Ben Affleck (1,02 milijarde dolara)

7. Henry Cavill (870 milijuna dolara)

8. Ryan Reynolds (820 milijuna dolara)

9. Felicity Jones (805 milijuna dolara)

10. Will Smith (775 milijuna dolara)

Play ponuda
Play ponuda