SPISATELJICA KOJA SE ČUJE / Dečki joj se dive sve dok ne dođu na bliže od metar: 'Često zaboravim oprati zube i ponekad se ne tuširam tjedan dana'

Image
Foto: Instagram

Ne češljam kosu, nego je samo skupim u punđu na vrhu glave kada se počne previše zapetljati, priznaje Annabel

22.5.2022.
19:48
Instagram
Play logo

Žena koja je "slučajno postala poznata na društvenim mrežama" nakon što je objavila TikTok video u kojem objašnjava da se ne tušira i ne koristi dezodorans te preskače pranje zubi jer živi sama, otkrila je zašto je ponosna što je "smrdljiva djevojka".

Spisateljica Annabel Fenwick Elliott (35) živi sama u britanskom Essexu sa svojim psom, dok njezin zaručnik radi u inozemstvu, a kao samozatajna introvertna rijetko viđa druge ljude. Annabel priznaje da svoju dugu kosu rijetko češlja, zaboravlja oprati zube jer joj se nakon toga ne sviđa okus njezine hrane, te se samo tušira bez korištenja šampona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje način života opisuje kao lijenosti i uvjerenju da stalno tuširanje i pranje kose potiče "reklamne kampanje", a ne "biološka nužnost". Annabel je za portal FEMAIL objasnila zašto je čistoća na samom dnu njezine liste prioriteta nakon što je njezina ispovijest prikupila više od pola milijuna pregleda na TikToku.

'Nisam ljubitelj sapuna'

"Možete pretpostaviti da sam beskućnik, ovisnik ili psihički poremećena, s obzirom na to da nisam ljubitelj sapuna, da se rijetko češljam, često zaboravim oprati zube svaki dan i ponekad se ne tuširam tjedan dana", kaže Annabel.

"Ja nisam ništa od toga, ali moj je izbor izbjegavati redovito pranje. Sigurno sam onda bijesni hipi? Opet krivo. Ne vjerujem u homeopatiju, zvjezdane znakove ili doktrinu pobune izumiranja. Niti mi se sviđa da ga zamaram. Ne uživam ni u kampiranju. Umjesto toga, radim od kuće i živim sama na selu sa psom kojeg nije briga kako ću izgledati", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da, iskreno, lijena sam. Jedini put kada koristim dezodorans je ako idem u trgovinu. Moja vlastita čistoća je na samom dnu moje liste prioriteta", priznaje.

"I čini se da nisam sama. Prošlog vikenda otvorila sam TikTok, što je, doduše, krajnje nekul od mene sa 35 godina. To je uglavnom bila vježba kako bi se bolje osjećala pred kamerom, budući da sam novinarka koja ponekad komentira uživo. Nisam očekivala da će netko gledati moje banalno mrmljanje", kaže Annabel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijenost ju sprječava

"Uoči svoje prve objave u subotu razmišljala sam da li bih se možda trebala našminkati po prvi put nakon Bog zna koliko dugo, ili barem očešljala kosu, ali na kraju sam se odlučila odustati. Kao što smo već ustanovili, lijena sam. I tako, umjesto bilo čega zanimljivog za reći, učinila sam ono što se čini da većina mladih na TikToku radi", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na moje zaprepaštenje, u manje od tjedan dana imala sam više od pola milijuna pregleda na videima u kojima dokumentiram svoje ludorije, a što je još više iznenađujuće, velika većina komentara ide u prilog meni, što sugerira da nisam baš tako nenormalna kao što sam oduvijek mislila", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U videima sam priznala da živim sama, rijetko komuniciram s drugim ljudima i stoga se ne trudim tuširati. Ne sviđa mi se taj osjećaj, pogotovo ne zimi, da se smočim, pa mi je hladno, a onda se osušim i oblačim drugačiju varijaciju iste odjeće koju uvijek nosim, tajice i mekanu majicu. Ne tuširati se svaki dan znači ne mijenjati se svaki dan, što je meni u redu", smatra spisateljica.

Image
SMIJEH VS GRIJEH 1:0 /

Snimala se kako masturbira ispod tuša jer je htjela napaliti frajera i napravila kardinalnu grešku: 'Eto, sad me sram!'

Image
SMIJEH VS GRIJEH 1:0 /

Snimala se kako masturbira ispod tuša jer je htjela napaliti frajera i napravila kardinalnu grešku: 'Eto, sad me sram!'

'Jedina smo vrsta...'

"Ne češljam kosu, nego je samo skupim u punđu na vrhu glave kada se počne previše zapetljati. Ne koristim dezodorans ili antiperspirant. Možda sam podsvjesno žrtva glasina da mazanje kože svim tim kemikalijama nekoliko puta dnevno nije dobro za nas, a može biti čak i loše", zapitala se Annabel.

"Jedina smo vrsta koja se toliko čisti od svog prirodnog mirisa. Štoviše, veterinari nam govore da ne kupamo svoje ljubimce redovito, jer to narušava ravnotežu njihove kože i ometa prirodna ulja koja uvjetuju njihovu dlaku. Veći dio ljudske povijesti kupanje je bilo naporan zadatak rezerviran samo za vrlo bogate, a tuširanje je popularizirano tek sredinom 19. stoljeća", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ipak dodaje da to ne znači da bismo se svi trebali ponašati kao psi ili srednjovjekovni seljaci, nego samo da je naš način pranja vjerojatno više povezan s taštinom i dobrim reklamnim kampanjama nego što je biološka nužnost.

Manje sam ponosna na činjenicu da rijetko perem zube, preporučeno dva ili tri puta dnevno, što očito nije pametno. Ne volim to raditi ujutro prije doručka, ne smijete ih odmah nakon istog četkati jer tako hrana samo cirkulira u pukotine, rekao mi je stomatolog", tvrdi Annabel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak priznaje da kada je živjela u Londonu i radila u uredu, tuširala se većinom radnim danima, nanijela toniziranu hidratantnu kremu i barem koristila suhi šampon. "Kad je moj zaručnik, koji trenutno radi u inozemstvu, kod kuće, perem zube dva puta dnevno i toleriram svoje kukuruzne pahuljice s okusom Colgatea", dodaje.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo