Hrana za jedrenje ne smije zauzimati puno mjesta. Vjerojatno imate vrlo malo prostora za pohranu, vrlo malo mjesta za skladištenje u hladnjaku, minimalnu sobu za pripremu i ograničene načine konačnog kuhanja hrane. Stoga hrana za jedrenje treba biti jednostavna za pripremu i ne smije zauzimati puno mjesta.
Kada jedrite, poželjna je hrana za jedrenje koja se može dugo čuvati, odnosno hrana koja se neće pokvariti.
Prilagodite nabavu namirnica za jedrenje prema priboru za kuhanje koji posjedujete i koji možete uopće upotrijebiti na jedrilici. Najbolja hrana za jedrenje je konzervirana hrana - ribe, paštete, gotova jela, salate. S druge strane uzmite svježe voće i orašaste plodove. Što se tiče kruha najbolje je uzeti već gotov toast. Pravilo je da uzmete sve ono što može stajati duže vremena, a ne zahtjeva posebne uvjete.
Osim hrane na jedrilicu morate uzeti i dovoljno tekućine. Bez dovoljne količine vode po osobi barem dvije litre vode na dan ne krećite na jedrilicu.
Svježe meso, svježu ribu, zamrznutu hranu to je hrana koju izbegavajte nositi na jedrenje. Ovisno o tome na koliko dana idete na jedrenje i koliko dugo nećete pristati odredite količinu hrane koju ćete donijeti na jedrilicu.
Uvijek uzmite više hrane kako biste bili sigurni u slučaju da morate odgoditi pristajanje na kopno. Kada odabirete koja hrana za jedrenje vam je potrebna, jednostavnost skladištenja jednako je važna kao i jednostavnost pripreme.