No, postoji nekoliko stvari koje AnthonyBourdain nikad više neće probati - islandskog fermentiranog morskog psa, rektum bradavičaste svinje kojeg je probao u Namibiji i hranu u zrakoplovu. U razgovoru za Bon Appetit Bourdain je ustvrdio da nikada u zrakoplovima ne jede hranu na svojim brojnim putovanjima diljem svijeta.
'Ja u zrakoplovima ne jedem'
Na pitanje što misli o hrani koja se servira u avionima, Bourdain je rekao kako je on zapravo nikad ni ne jede. "Nikada, nitko se nikada nije osjećao bolje nakon što je pojeo hranu koju služe u zrakoplovima. Mislim da ljudi to jedu samo zato što im je dosadno. Ja u zrakoplovima ne jedem, draže mi je na odredište doći gladan", kaže.
Čak i kada iz New Yorka putuje u Tokyo ili na Novi Zeland, Bourdain odbija jesti hranu koju služe u zrakoplovima. "Za jako dugačke letove naručim sir i ogromnu količinu porta. Pojedem nešto sira i opijem se kao budala", kaže on. "Ako želite biti osoba koju će svi prezirati u kabini, ponesite nešto dobrog rošitlja i neka ga svi u avionu osjete. Jednom sam iz Kansasa ponio rebarca i vidio sam zavist na tuđim licima kad su osjetili njihov miris. Ne bi mi smetalo to ponoviti", kaže Bourdain s osmijehom na licu, a to toplo preporuča svima koji, recimo, idu na odmor - da ga počnu ukusno i sa stilom.