Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
SAVICA EATERY, RESTORAN KOJI SE PRILAGODIO NOVIM MJERAMA: /

Uveli su 'lockdown menu' pogodniji za dostave

Ovaj mali restoran sa zanimljivom ponudom jela napravio je tzv. 'lockdown meni', pogledajte što nude

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

U zagrebačkom kvartu Savica smjestio se mali, ali simpatični restora - Savica Eatery koji se od velike većine ostalih izdvaja po prihvatljivim cijenama za takvu kvalitetu namirnica i ukusna jela.

Kako i ekipa iz Savica Eatery sama kaže: svako dobro jelo kreće od dobre namirnice. A oni kvalitetu namirnica provjeravaju na dnevnoj bazi i one koje ne zadovoljavaju njihove kriterije, vraćaju. Osim toga, koriste sezonske namirnice i na njihovom meniju se mogu naći klasici poput Savica burgera, ali i jela s 'twistom' kao Bao buns buncek.

Kako su zbog epidemiološke situacije morali zatvoriti svoja vrata za goste, odlučili su napraviti 'lockdown meni' koji je pogodniji za dostave, a ubacili su i dosta street food jela. Uz to, produžili su radno vrijeme za dostave do 24, a po novom rade i nedjeljom.

U kratkom pregledu menija naići ćete na sve i svašta, od juha, zanimljivih jela pa do deserta. Iz bogatog 'lockdown menija' novinarke portala Žena.hr izdvojile su tri jela koja su im privukla pažnju.

Jela s 'twistom' i 'comfort food'

Jedno od njihovih prepoznatljivijih jela koje se uvijek nalazi na meniju je hamburger. Najpoznatiji je Savica burger, ali svako malo promjene recept i malo ga 'dorade'. Tako sada možete isprobati Ham & eggs Savica burger u kojem su novost jaje, spicy majoneza i pršut. Novinarke tvrde da se spicy mayo odlično uklapa s ovim klasikom na malo drugačiji način, a za 59 kuna uz burger dolaze i krumpirići.

Ono što definitivno zvuči uzbudljivo je i Bao Buns buncek. Buncek je vrlo popularan i sigurno ste ga se svi zaželjeli vikendima, pogotovo sada kada je došlo hladnije vrijeme. U Savica Eatery to tradicionalno jelo serviraju s pecivima karakterističnima za azijsku kuhinju. Bao buns su jedinstvena “peciva na preklapanje” koja se u Kini nazivaju i lotosov list jer se mogu savijati baš kao lišće lotosa. Njihova specifičnost je što se kuhaju na pari i jedu se, naravno, svježa. Osim vučenog bunceka, u njihovim Bao bunsima dolazi i aioli od hrena te relish od mladog luka, a za cijenu od 59 kuna na tvoju adresu doći će tri komada.

Pažnju im je privukao i Svinjski lungić u azijskoj panadi. Lungić je još jedno jelo u kojem posebno uživamo u zimskim danima, a panada je način pohanja, no osim standarnih soli i papra, možemo je obogatiti i drugim dodacima. Kako ova panada nosi ime azijska u sebi, vjerujemo da su okusi specifični za Daleki istok, ali opet ne preuzimaju cijelo jelo. Podloga je jasmin riža i domaći teriyaki umak, koji ekipa mladih kuhara radi sama. Za kraj se posipa s relishom od mladog luka i voila - za 60 kuna tu je pravi comfort food.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike