Novinarke portala Žena.hr posjetile su zagrebački restoran Savica Eatery koji je nedavno predstavio svoj jesenski meni.
Simpatični bistro, koji nudi pomno smišljena jela po prihvatljivim cijenama, nedavno je dobio i novog chefa - Petra Tomaševića.
"Na Savicu sam došao, prvenstveno zbog ekipe ljudi koji imaju jasnu viziju i ideju gdje žele biti i na tome raditi. Važno je osluškivati goste, uvažavati njihove želje ali isto im tako omogućiti, a i ohrabriti ih da probaju nešto novo", objasnio nam je chef za Ženu.hr.
Bistro se odlikuje ugodnim ambijentom u kojem se poštuju sve epidemiološke mjere, kao i strašću i ljubavlju zaposlenika koje šire svakom rečenicom o jelima s menija.
Novinarke su s primamljivog jelovnika izabrale tri predjela, dva glavna jela i jedan desert.
Tofu Creme Brulee

Tofu Creme Brulee
Na preporuku voditelja Marka Adžića odlučuje su se na ovaj zalogaj koji bi mnogi očekivali u desertu.
Jelo se radi od svježeg tofua, preko koje se prelijeva karamela od soje i nori alge, a na samom vrhu je ikra Gacke pastrve. Savršen spoj čine slatka karamela koja prelazi u slankasti okus soje te ikra na kraju.
Beef Tartar

Beef Tartar
Kako pišu novinarke portala Žena.hr, tartarski biftek u Savica Eatery dolazi s twistom. Naime, nema kruha i maslaca, već je ručno kosani tartar od bifteka položen na sitne, sitne hrskave "štapiće" od krumpira.
Tu su i dva umaka sa strane, holandez s kaparima i spicy kewpie, te malo komorača i menta.
Novinarke su posebno oduševljene hrskavim krumpirićima, ali i cjelokupnom kombinacijom s mesom pa su i ovom jelu dale čistu peticu.
Patka pršut

Patka pršut
Hrskave povrtne rolice s pršutom od patke, spicy kewpie i sweet chilli umakom također su ih oduševile.
Iako su prvi put isprobale pršut od patke, slažu se da je izvrstan dodatak na vrhu, a njegov jači okus može se ublažiti umacima.
Jesenski rižoto

Jesenski rižoto
Zvijezda jesenskog menija je Carnaroli rižoto s biftekom i četiri vrste gljiva.
Krema od pečene buče infuzirana limunskom travom, tostirane bučine sjemenke i bučino ulje izvrsno se slažu s gljivama i tvore jelo koje jednostavno morate probati kako biste shvatile zašto smo ga prozvale pravom zvijezdom, poručile su novinarke portala Žena.hr.
Naglasile su i da postoji vegetarijanska verzija rižota koja vas također neće razočarati.
Tuna tataki

Tuna tataki
Tataki je japanski način pripreme tune u kojem se ona peče ili kuha na samo nekoliko sekundi, a potom se reže na tanke kriške.
Tuna tataki dolazi sa spicy ponzu, miso glaziranim komoračem i kremom od buče s lješnjacima. Preporučuje se staviti svaki dio jela zasebno u usta kako bi se okusi spajali jedni s drugima.
Crumble od jabuke sa sladoledom
U Savica Eatery deserti se mijenjaju ovisno o sezonskim namirnicama. Novinarke su isprobale crumble s jabukama i sladoledom, a okusi i mirisi smjesta su ih vratili u djetinjstvo.

Crumble od jabuke sa sladoledom