TRAŽI SE MJESTO VIŠE / Restoran Savica Eatery predstavio jesenski meni: Birane namirnice i spoj nespojivog razlog su da se odmah zaputite tamo

Image
Foto: Žena.hr

Savica Eatery se odlikuje ugodnim ambijentom u kojem se poštuju sve epidemiološke mjere, kao i strašću i ljubavlju zaposlenika prema hrani

23.11.2021.
18:14
Žena.hr
VOYO logo

Novinarke portala Žena.hr posjetile su zagrebački restoran Savica Eatery koji je nedavno predstavio svoj jesenski meni.

Simpatični bistro, koji nudi pomno smišljena jela po prihvatljivim cijenama, nedavno je dobio i novog chefa - Petra Tomaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Savicu sam došao, prvenstveno zbog ekipe ljudi koji imaju jasnu viziju i ideju gdje žele biti i na tome raditi. Važno je osluškivati goste, uvažavati njihove želje ali isto im tako omogućiti, a i ohrabriti ih da probaju nešto novo", objasnio nam je chef za Ženu.hr.

Bistro se odlikuje ugodnim ambijentom u kojem se poštuju sve epidemiološke mjere, kao i strašću i ljubavlju zaposlenika koje šire svakom rečenicom o jelima s menija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarke su s primamljivog jelovnika izabrale tri predjela, dva glavna jela i jedan desert.

Tofu Creme Brulee

Image
Foto: Žena.hr

Tofu Creme Brulee

Na preporuku voditelja Marka Adžića odlučuje su se na ovaj zalogaj koji bi mnogi očekivali u desertu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelo se radi od svježeg tofua, preko koje se prelijeva karamela od soje i nori alge, a na samom vrhu je ikra Gacke pastrve. Savršen spoj čine slatka karamela koja prelazi u slankasti okus soje te ikra na kraju.

Beef Tartar

Image
Foto: Žena.hr

Beef Tartar

Kako pišu novinarke portala Žena.hr, tartarski biftek u Savica Eatery dolazi s twistom. Naime, nema kruha i maslaca, već je ručno kosani tartar od bifteka položen na sitne, sitne hrskave "štapiće" od krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su i dva umaka sa strane, holandez s kaparima i spicy kewpie, te malo komorača i menta.

Novinarke su posebno oduševljene hrskavim krumpirićima, ali i cjelokupnom kombinacijom s mesom pa su i ovom jelu dale čistu peticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patka pršut

Image
Foto: Žena.hr

Patka pršut

Hrskave povrtne rolice s pršutom od patke, spicy kewpie i sweet chilli umakom također su ih oduševile.

Iako su prvi put isprobale pršut od patke, slažu se da je izvrstan dodatak na vrhu, a njegov jači okus može se ublažiti umacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesenski rižoto

Image
Foto: Žena.hr

Jesenski rižoto

Zvijezda jesenskog menija je Carnaroli rižoto s biftekom i četiri vrste gljiva.

Krema od pečene buče infuzirana limunskom travom, tostirane bučine sjemenke i bučino ulje izvrsno se slažu s gljivama i tvore jelo koje jednostavno morate probati kako biste shvatile zašto smo ga prozvale pravom zvijezdom, poručile su novinarke portala Žena.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasile su i da postoji vegetarijanska verzija rižota koja vas također neće razočarati.

Tuna tataki

Image
Foto: Žena.hr

Tuna tataki

Tataki je japanski način pripreme tune u kojem se ona peče ili kuha na samo nekoliko sekundi, a potom se reže na tanke kriške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuna tataki dolazi sa spicy ponzu, miso glaziranim komoračem i kremom od buče s lješnjacima. Preporučuje se staviti svaki dio jela zasebno u usta kako bi se okusi spajali jedni s drugima.

Crumble od jabuke sa sladoledom

U Savica Eatery deserti se mijenjaju ovisno o sezonskim namirnicama. Novinarke su isprobale crumble s jabukama i sladoledom, a okusi i mirisi smjesta su ih vratili u djetinjstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Žena.hr

Crumble od jabuke sa sladoledom

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo