Play ponuda

Zimski praznici u Zagrebačkom kazalištu lutaka

shimmer fallback

Za vrijeme školskih praznika u Zagrebačkom kazalištu lutaka najmlađi gledatelji mogu pogledati odličan niz predstava od 8. do 13. siječnja 2013. Ivica i Marica, Trnoružica, Tri praščića...

28.12.2012.
9:16
Play ponuda

Predstava Ivica i Marica ( Braća Grimm - Igor Mrduljaš) na repertoaru je u utorak, 8. siječnja u 18 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna. Klasična, djeci dobro poznata bajka, obiluje okrutnostima - od roditeljske odluke da djecu zbog siromaštva prepuste sudbini ostavljene u šumi do zločeste vještice koja šopa dječaka kako bi bio slasniji zalogaj. Srećom, u bajkama uvijek dobro pobijeđuje zlo, pa ih zato i doživljavamo kao moralnu potporu i ohrabrenje. Naša predstava nastojat će lutkarskim izričajem približiti djeci dobro poznate lukove i priču dodajući im čaroliju kakvu znade i može pružiti samo kazalište. U srijedu, 9. siječnja u 18 sati možete pogledati predstavu Trnoružica. Cijena ulaznice je 20 kuna. Jedna od najljepših bajki, utkana u djetinjstvo svakoga od nas, priča je o lijepoj, mudroj i dobroj kraljevni Trnoružici. Smrt pretvorena u stoljetni san i poljubac koji donosi život, nisu samo nezaboravno dječje štivo, već i često korišteni motivi u likovnoj, glazbenoj ili baletnoj umjetnosti. Sve počinje rođenjem dugo željenog djeteta i dolaskom sedam dobrih vila, te nepozvane, zle vile koja izriče prokletstvo...

Predstava Tri praščića Jiri Jaroša zasigurno je jedna od najgledanijih predstava Zagrebačkog kazališta lutaka posljednjih nekoliko sezona. Možete je pogledati u četvrtak 10. siječnja u 18 sati. Poučna priča o tri simpatična i zaigrana praščića i zločestom vuku znana je svoj djeci svijeta i postala je dio njihovog razigranog djetinjstva. U našoj predstavi napravljen je mali odmak, pa vuk nije tako zločest kao u originalnoj priči, tako da na kraju izaziva sažaljenje i simpatije gledatelja.

Ježeva kućica vraća se na pozornicu ZKL-a nakon 1984. godine

Ježevu kućicu Branka Ćopića možete pogledati u petak, 11. siječnja u 18 sati. Priča u stihu o Ježurki Ježu oduševljavala je desetljećima naraštaje djece, a ove sezone vraća se i na pozornicu ZKL-a nakon 1984. godine. Životinjski likovi savršeno su prikladni lutkarskom glumištu jer ih mali ih gledatelji doživljavaju kao naravno otjelovljenje. Lijin poziv Ježurki na večeru i njegovo odbijanje da svoj skromni dom zamijeni njenim raskošnim staništem (unatoč ruganju Mede, Vuka i Lije) jasna je i jednostavna poruka kako valja voljeti svojom dom ma što o njemu drugi mislili. Domoljublje nikada nije prerano učiti i osjetiti!

Pripovijest o hrabrom TigrićuHanne Januszewske prvi je put zaživjela na pozornici Zagrebačkog kazališta lutaka daleke 1974. i odonda je nekoliko puta obnavljana. Klasične redateljske postavke Davora Mladinova nisu zastarjele do danas kao ni bezvremena priča poljske spisateljice Hanne Januszewske. Ovo originalno lutkarsko djelo obišlo je gotovo sve pozornice lutkarskih kazališta Europe i bavi se vječnom temom hrabrosti prikazane pustolovinama malog tigra koji je zgrozio starije tigrove otvoreno priznajući vlastite strahove. Kada mu glavešine zbog toga oduzmu pruge, simbol tigrovske hrabrosti, mladunče mora pronaći načina da ih ponovo zasluži… i ništa ga neće zaustaviti na tom putu.

Predstava je na repertoaru 12. siječnja u 16 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna, 12. siječnja u 18 sati, a cijena je 30 kuna, te 13. siječnja u 11 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna.

Play ponuda
Play ponuda