Play ponuda

Rodin eko sajam na Bundeku

shimmer fallback

Djecu, roditelje i buduće roditelje udruga RODA - Roditelji u akciji - poziva na Zelendan, Rodin dječji eko sajam koji će se održati u subotu 17.

16.4.2010.
19:45
Play ponuda

ZELENdan – Rodin dječji eko sajam okuplja isključivo djeci i Zemlji prijateljske proizvođače i aktivnosti. Posebno podržava proizvođače ekoloških platnenih pelena i proizvoda koji promiču povezujuće roditeljstvo, od prirodnih su ili recikliranih materijala, udruge koje se bave socijalnim poduzetništvom, i one izlagače čiji proizvodi, usluge ili aktivnosti doprinose edukaciji djece o održivom gospodarenju okolišem. Više informacija o sajmu potražite na www.zelendan.roda.hr.

Posebno se pozivaju zainteresirani za moderne ekološke platnene pelene, jer će na Zelendanu moći naći najbolji izbor platnenih pelena u Hrvatskoj. Po prvi put će se na jednom mjestu okupiti gotovo svi hrvatski proizvođači platnenih pelena, a pelene će se moći kupiti po promotivnim cijenama. Platnene pelene, osim što su ekološke, zdrave za dijete i cijenom povoljnije od jednokratnih, mogu biti i jako zanimljiv i privlačan odjevni predmet.

Središnji događaj za ljubitelje lijepih pelena, u 12 sati, bit će AUKCIJA UNIKATNIH DIZAJNERSKIH PELENA. Desetak renomiranih hrvatskih dizajnera poklonilo je svoju kreativnost, a rezultat toga su najljepše pelene koje se trenutno mogu naći ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. Možete ih vidjeti na web stranici Zelendana www.zelendan.roda.hr/aukcija_dizajnerskih_pelena (nadopunjuje se do samog sajma). Sav prikupljen novac od aukcije upotrijebit će se za izdavanje besplatnog biltena namijenjenog roditeljima 'Rodin otisak'.

Osim dvadesetak izlagača, na Zelendanu će se održati više od 30 različitih radionica i aktivnosti za djecu i roditelje, npr. za djecu: sadnja mladica u reciklirane tegle, izrada prirodnih svijeća, recikliranog papira, balzama za usne, oslikavanje i šivanje platnenih vrećica, glazbene radionice; za roditelje: predavanje o eko sredstvima za čišćenje, radionica o zdravoj dohrani za dojenčad, o vožnji biciklom, platnenim pelenama i mnoge druge. Bit će pripremljena poučna eko staza za djecu, posadit ćemo stablo i izraditi zajedničku Zelendansku zastavu. U prilogu vam šaljemo program sajma.

Za sve aktivnosti je pripremljen veliki šator u kojem će se održati sajam u slučaju kiše, a ukoliko nas razveseli lijepo vrijeme, raširit će se po travnjacima uz veliko jezero Bundek.

Play ponuda
Play ponuda